Poletje je čas, ki ga lahko kadrovski strokovnjaki izkoristijo za izvedbo različnih aktivnosti, ki bodo pozitivno vplivale na delovno klimo, sodelovanje in razvoj zaposlenih. Organizacija poletnih dogodkov, izobraževanje, pregledovanje kadrovskih potreb za jesen ter uvedba tehnoloških rešitev so le nekatere izmed idej, ki jih lahko kadrovska ekipa uporabi za izboljšanje učinkovitosti in zadovoljstva zaposlenih. 

Organizacija poletnih dogodkov in aktivnosti

Poletje je idealen čas za organizacijo različnih dogodkov in aktivnosti, ki bodo zaposlenim omogočile sprostitev, povezovanje in okrepitev timskih vezi. Pripravite lahko piknike, športne dogodke, izlete v naravo ali druge dejavnosti, ki spodbujajo sodelovanje med zaposlenimi. Takšni dogodki omogočajo neformalno povezovanje med sodelavci in sprostitev, kar posledično prispeva k boljšemu delovnemu vzdušju. 

Inspirirate se lahko tudi z zgledom podjetja Mikrocop, ki je prejemnik nagrade HR ekipa leta med malimi in srednje velikimi podjetji. V njihovi praksi so sproščena druženja sodelavcev ob pivu, sladoledni dnevi in drugi tematski dogodki. Kot navaja Alenka Fič Mikolič, vodja kadrovske ekipe v podjetju Mikrocop, tam zaposleni tudi sami organizirajo supanje in druge športne aktivnosti. Več idej in vpogled v prakso uspešnega podjetja, kot je Mikrocop boste našli v tem članku.

Izobraževanje in razvoj

Med poletjem se lahko kadrovski strokovnjaki osredotočijo na izobraževanje in razvoj zaposlenih. Organizacija internih seminarjev, delavnic ali e-izobraževanj omogoča pridobivanje novih znanj in veščin ter izboljšanje kompetenc zaposlenih. Pomislite na teme, ki so povezane z izzivi, s katerimi se srečujete v podjetju, ter jih prilagodite glede na specifične potrebe posameznih oddelkov ali skupin zaposlenih.

Lahko, na primer, vsak petek določite enega zaposlenega ali skupino zaposlenih, da delijo svoje znanje o določeni temi ali izkušnji. Lahko se osredotočijo na svoje strokovno področje, najnovejše trende v industriji ali pa predstavijo koristne veščine in nasvete, ki bi jih lahko uporabili vsi zaposleni v podjetju. Spodbudite zaposlene, da delijo dobre prakse in uspešne primere iz svojega dela. To lahko vključuje predstavitve projektov, ki so prinesli odlične rezultate, ali pa preprosto izmenjavo nasvetov, trikov in tehnik, ki so se izkazali za uspešne v njihovem delovnem okolju. Kako so kreativne petke uvedli v Danfossu, si preberite v tem članku.

Za navdih si preberite še članek, kako so se poletne šole za razvoj mladih talentov lotili v Zemanti.

Planiranje kadrovskih potreb za jesen

Poletje je tudi idealen čas za pregledovanje kadrovskih potreb za jesensko obdobje. Preglejte podatke o dosežkih, ciljih in uspešnosti zaposlenih, ter preverite morebitne vrzeli v kadrovskem načrtovanju. Identificirajte ključne izzive, ki jih boste morali rešiti in začnite pripravljati načrte za zapolnitev morebitnih vrzeli. S tem boste lahko jeseni hitreje in učinkoviteje nadaljevali s procesi kadrovskega upravljanja. Najboljše prakse za privabljanje in zadržanje zaposlenih odkrijte v tem članku.

Izkoristite tehnologijo za učinkovito upravljanje kadrov

Poletje je lahko pravi čas za uvajanje novih tehnoloških rešitev, ki bodo olajšale upravljanje kadrovskih procesov. Preglejte možnosti uporabe programske opreme za upravljanje s človeškimi viri (HRM) ali drugih orodij, ki vam bodo pomagala pri optimizaciji kadrovskih nalog, kot so upravljanje s podatki o zaposlenih, sledenje delovnemu času, administracija dopustov in drugo. Kako so umetno inteligenco pričeli uvajati v Zavarovalnici Triglav, si priberite v tem članku, z digitalizacijo kadrovskih procesov pa imajo nekajletne izkušnje tudi že v podjetju Mikrocop. O umetni inteligenci v HR se bomo pogovarjali tudi na letošnji HR&M konferenci, ki bo 21. in 22. septembra v slikovitem Bohinju. Pridružite se nam in poleg revolucije v AI odkrijte še praktične nasvete za razvoj in zadržanje specialistov ter gradnjo in negovanje osebne in organizacijske odpornosti. 

Ohranjanje komunikacije in motivacije

Med poletjem, ko so mnogi zaposleni odsotni, je še posebej pomembno ohranjati redno komunikacijo ter vzdrževati motivacijo vseh članov ekipe. Pošiljajte redna obvestila o dosežkih podjetja, pomembnih spremembah ali prihajajočih projektih. Uporabite tudi interno komunikacijsko platformo, kjer lahko zaposleni izmenjujejo informacije, ideje in spodbujajo medsebojno sodelovanje. Nekaj nasvetov, kako učinkovito komunicirati z zaposlenimi, boste dobili v tem članku.