PREHITIMO VSE NA GLOBALNEM TRGU DELA

Globalna pandemija postavlja nove, drugačne smernice delovnega okolja. Z delom na daljavo je postalo jasno, da se zaposlovalci zdaj potegujejo za isti bazen talentov. Bolj kot kadarkoli prej je torenj ključno zavedanie dobrih praks zaposlovalcev po svetu - kaj je tisto, kar privablja in zadržuje talente. Ker talenti na prvo mesto pogosto postavljajo boli neotipljive, težje merljive elemente, je to lahko velika prednost za Slovenijo, ki po plačah ne more konkurirati globalnim velikanom. Prav ti elementi so tudi ključni za grajenje fleksibilnega in vzdržljivega delovnega okolja.

Dona Pavlin

Facebook
LinkedIn

Slovenci iz tujine prinašamo izjemno dragocena nova znanja in poglede, ki segajo širše, izven nacionalnih meja, in ta raznolikost je tista, ki nas bogati in prispeva k blaginji države.

Verjetno bo negotovost še nekaj časa naša reničnost in prav je, da razmišijamo o spremenjenem načinu dela ter prilagajanju poslovnih modelov na način, da se nadvse približamo najboljšim talentom in njihovim željam. Ravno talenti so tisti, ki jih potrebujemo, da prebrodimo tako turbulentne case in se preusmerimo v bolj digitalno in zeleno Slovenijo. V Društvu VTIS V tujini izobraženih Slovencev smo za ta namen pripravili dokument Dobre prakse globalnih zaposlovalcev, ki slovenskim podjetjem in organizacijam ponudi paleto idej za privabljane in zadrževanje najboljših talentov in služi kot vpogled v to, kaj na tem področju globalno počnejo bolj ali manj prepoznavna podjetja, ter kje obstaja največji razkorak med pričakovanji talentov in tem, kar ponujajo podjetja pri nas.

11 sklopov in 44 dobrih praks za privabljanje in ohranjanje talentov po vzoru svetovno priznanih podjetij iz različnih držav sveta. 

Intervjuvali smo 20 v tujini...