BUSINESSCLASS - RAZVOJ MLADIH, KI PRINAŠA REZULTATE

KLARA PREDNIK, junior rekruter v Inštitutu za poslovno-izobraževalne rešitve – BusinessClass, FirstClass, ITClass skrbi za učinkovite rešitve zaposlovanja

Facebook
LinkedIn

To jesen se začenja že 4. generacija praktično izobraževalnega programa BusinessClass za razvoj mladih sodelavcev, ki v partnerskih podjetjih aktivno pristopajo k reševanju izzivov in ustvarjajo njihovo dodano vrednost. Partnerji in udeleženci prepoznavajo program kot primer dobre prakse razvoja in vključevanja mladih v poslovni svet. Z nekaterimi od njih smo se pogovarjali o razvoju in prednostih programa, ki so jih prepoznali v prvih generacijah. 

Pogovarjali smo se z Nino Potisek, direktorico procesne podpore in ravnanja s človeškimi viri v Petrolu, d. d., Ireno Vodopivec, direktorico razvoja kadrov in mednarodne napotitve v Gorenju, d. o. o., Ivanom Papičem, direktorjem za kadre in splošne zadeve v Steklarni Hrastnik, d. o. o., Janom Sibinčičem, partnerjem Odvetniške družbe Sibinčič Križanec o. p., d. o. o., Natašo Jelovčan, vodjo službe za razvoj in selekcijo v Mercatorju, d. d., Gregorjem Rajšpom, direktorjem za kadrovske zadeve v Pivovarni Laško Union, d. o. o., in udeleženci Patricijo Randl, tehnologinjo za inovacije v Pivovarni Laško Union, d. o. o., Ambrožem Rozmanom, vodjo trgovske znamke v Mercatorju, d. d. in El Jeseo Sukanovićem, projektnim vodjem v Gradu, d. d.

Partnerji programa BusinessClass ste že 4. generacijo. Glede na vaše aktivno sooblikovanje programa - kako vidite njegov razvoj od začetka do danes?

Nina Potisek (N. P.): Za partnerstvo nas je prepričal izviren pristop, ki omogoča mladim, da pridobijo veliko znanja, poslušajo priznane strokovnjake in gospodarstvenike, imajo možnost mreženja in delitve izkušenj ter seveda zaposlitve pri uglednih delodajalcih. Program z leti raste in se nadgrajuje na podlagi izkušenj