DEMOKRACIJA NA DELOVNEM MESTU – DARILO ALI PREKLETSTVO 21. STOLETJA?

Perry Timms, Chief Energy Officer podjetja PTHR (People and Transformational HR) in WorldBlujev certificirani svetovalec za Svobodo pri delu in coach

Facebook
LinkedIn

Ljudje od življenja zahtevajo več kot le služenje denarja, iščejo zadovoljstvo, pripadnost in izpopolnjenje v delu. Podjetja pa so ustvarjena tako, da delajo dobro IN prinašajo denar.

V času nedavnih političnih pretresov, kot sta bila referendum o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije in izvolitev Donalda Trumpa za 45. predsednika ZDA, bi nekateri morda rekli, da so časi za demokracijo turbulentni. Drugi bi pristavili, da pa se je z volitvami na Nizozemskem, v Franciji in Veliki Britaniji izkazalo, da je ravno demokracija najboljši način za upravljanje države – ne glede na to, kaj se je z njo dogajalo lani.

Demokracija na delovnem mestu ni tako kontroverzna tematika, verjetno zato, ker se na tem področju zadeve še niso začele drastično spreminjati. Večina podjetij namreč še vedno deluje na osnovi hierarhije nadzora in vodenja iz časov industrijske revolucije: izvršni direktorji in vodstvene ekipe; srednji management; vodje ekip in preostali.