Kako ustvarjamo znanje danes in kako ga bo v letu 2025?

UREDNIŠTVO REVIJE HR&M

Znanje je za rast in razvoj organizacije izredno pomembno. V anketi smo želeli preverite kako poskrbite za izobraževanje in učenje znotraj vaše organizacije oz. podjetja. Spodaj si poglejte rezultate. 

"An investment in knowledge pays the best interest." Benjamin Franklin

Izkazalo se je, da je večina znanja danes pridobljena na konferencah, preko delavnic in seminarjev. Prav tako imajo pomembno vlogo tudi interna izobraževanja, neformalno učenje, e-izobraževanje in mentorstvo. Nekoliko manj pa se poslužujemo socialnega in mobilnega učenja.

Če bi pogledali v prihodnost in poskušali napovedati, kateri pristopi bodo vroči leta 2025, se je izkazalo, da so se na prvo mesto uvrstili spletni tečaji. Sledijo jim personalizirano, adaptivno učenje, učenje z umetno inteligenco, mobilno učenje in različne oblike mentorstva.

Med večje izzive, ki se bodo pojavili na področju organizacijskega razvoja in izobraževanja pa so se uvrstili:

V kolikor pa bi želeli izvedeti več o teh vsebinah, vas vabimo, da se nam pridružite na konferenci EDUTAINMENT 2018, ki bo potekala 1. in 2. oktobra v Portorožu. Več informacij na: www. edutainment.si

Obljubljamo vam dogodek, ki bo dinamičen, povezovalen in energičen. Pustite radovednosti na plano in se pustite presenetiti!