Naj bo učenje zabavno in učinkovito! Super, toda kako?

VIKTOR LENART, DIREKTOR PODJETJA GROW GROUP

Do učenja lahko pride kadar koli in kjer koli. Ne zavedamo se, koliko informacij vsako minuto obdelujemo, analiziramo in strukturiramo. V nas je trdno zakoreninjen starodavni program oz. najboljši način učenja, vendar večina tega procesa poteka v naši podzavesti in se ga ne zavedamo. Ko strmimo v neskončni tok informacij, našo pozornost pritege le nekaj svetlikajočih se zlatih ribic. Videti je, da so nekatere informacije pomembnejše od drugih. Zakaj? 

Podjetja, ki vodijo družabne medije, vlagajo milijone ameriških dolarjev v iskanje odgovora na vprašanje, kako lahko nekaj pritegne našo pozornost. Kot ste verjetno že tudi sami doživeli, dobro vedo, kako to storiti.

Tudi mi želimo doseči nekaj podobnega. Še več, prizadevamo si zgraditi zabavne izobraževalne storitve, kombinirane rešitve za učenje, konkurenčne platforme za spletno učenje ali rešitve za e-učenje. Toda kako lahko konkuriramo vsem medijskim rešitvam, ki so že na razpolago? Kako lahko zagotovimo, da bo učenje zabavno in hkrati tudi učinkovito? To se zdi pravi izziv. 

O tem bomo podrobneje spregovorili na konferenci EDUTAINMENT, ki bo potekala 1. in 2. oktobra v Portorožu. Pridružite se nam in skupaj bomo podrobneje razčlenili učni proces, ki nam pritegne pozornost ter v nas spodbudi radovednost. 

Več: www.edutainment.si