POTENCIAL SODOBNE KADROVSKE

mag. Domen Ocepek, produktni vodja SW oddelka, KOPA, d. d.

Facebook
LinkedIn

Pričakovanja generacij, ki vstopajo na trg delovne sile, so drugačna od predhodnih. Ne toliko v smislu vrednot, ampak smislu dinamike pridobivanja znanja, izkušenj, odgovornosti in razvoja svojih kariernih poti. Podjetja nimajo veliko izbire pravih kadrov, zato je edini način, da pri izbiri nismo pozorni samo na trenutno stanje kompetenc kandidatov, ampak tudi na njihov potencial.

Stopnja digitalne pismenosti in pripravljenost na učenje ter uporabo novih tehnologij, je pri mlajših generacijah na visoki ravni. Njihova sposobnost sprejemanja veliko vsebin po različnih kanalih in generiranje zahtevanih znanj v kratkem času je zelo visoka. Ravno pri tej dinamiki in transparentnosti prihaja do največjih razkorakov med pričakovanji novih generacij in ponudbo podjetij. Ta v veliki meri še vedno temeljijo na starih zasnovah, ki so za mlade nesprejemljivi oziroma nezanimivi.

Izziv sodobnih kadrovskih sistemov je prilagajanje spremembam in nuditi podjetjem ter zaposlenim orodja za nove, hitrejše in bolj transparentne procese, ki jih omogočajo sodobne tehnologije. Med njimi je tudi digitalizacija kadrovske službe. Začeli smo se spraševati, kaj še lahko naredimo na odličnosti, mobilnosti in uporabniški izkušnji HR rešitve. Naš zaključek? Neizkoriščena priložnost oziroma potencial za dvig konkurenčnosti posameznikov, podjetja in družbe je dvig zavedanja stanja