PREHRANA ZAPOSLENIH – GORIVO ZMAGOVALNIH TIMOV!

MAG. NADIŽA PLEŠKO, NPC, KLUB USPEHA & VITALNOSTI, PREHRANSKICOACHING.SI

Facebook
LinkedIn

Pomembno je vedeti, ZAKAJ in KDAJ jemo, in ne toliko, KAJ naj jemo, da bi zadostili nekim posplošenim, žal večinoma le »modnim« smernicam uravnoteženih obrokov.

Vir: Unsplash

Uspešne organizacije in posamezniki, ki ničesar ne prepuščajo naključju, se dobro zavedajo pomena »goriva«, ki jih poganja. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kakovostna in hranilno gosta hrana zviša produktivnost zaposlenih za kar 20 odstotkov. Hrana = energija! Če smo po zaužitem obroku utrujeni, če razmišljamo o počitku, če potrebujemo kavo ali nekaj sladkega, obstaja verjetnost, da obrok ali živilo, ki smo ga zaužili, ni zadostilo namenu. Hrana se ni pretvorila v energijo!

Vodilnim avtoritetam na različnih področjih, od športa, filma in zabave, pa vse do najuspešnejših vodij posameznih organizacij, je med drugim skupno tudi to, da posebno skrb namenjajo prehrani. In to ne le svoji, temveč skrbijo za ustrezno prehrano vseh v svojem timu.

Zavedajo se, da kakovost hrane in način prehranjevanja močno vplivata na kakovost njihovih življenj. Veliko lažje se spopadajo z vsakodnevnimi napori in obveznostmi. So bolj osredotočeni, ciljno usmerjeni in produktivni. Hitreje se regenerirajo, so bolj zdravi, ter tako vzor družbi, ki jih obkroža.