Prijavljam se na razpis!

Uff, kako naj se tega lotim?

Prijavljanje na razpise, sploh če tega ne delamo vsak dan, je lahko naporno. Včasih ne vemo, kaj vprašanje od nas zahteva, projekt odlično poznamo in smo nad njim tako navdušeni, da bi radi napisali in delili vse, imamo pomisleke, ali je to sploh za nas … Srečamo se z raznovrstnimi izzivi, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri prijavi na naše razpise oziroma nagrade.

 1.      Natančno preberite vprašanje.

Odgovorite na to, kar vas vprašanje sprašuje, brez dodatnega balasta. Vemo, da želite svoj projekt predstaviti v najboljši luči, ampak upoštevali bomo samo podatke, ki odgovarjajo na zastavljeno vprašanje.

 

2.      Vaši odgovori naj bodo strokovno podprti.

Vaš odgovor naj bo strukturiran in podprti s (številčnimi, strokovnimi) podatki. Če ste pri izvajanju projekta sledili določeni metodi, uporabljali strokovno literaturo ali pa sami izdelali pripomočke, vprašalnike, gradivo – delite to z nami!

Primer

Ko opisujete učinke oziroma rezultate vašega projekta, ne pišite le pavšalnih odgovorov (zaposleni so bolj zadovoljni na delovnem mestu), ampak napišite, da ste pred in po izvedbi projekta izvedli anketo, ki jo je rešilo xx število zaposlenih – pred projektom je bilo zadovoljstvo zaposlenih 7 (na lestvici od 1 do 10, 10 pomeni največje zadovoljstvo), po izvedbi projekta pa 9.

 

3.      Dolžina odgovorov

Pri odgovarjanju na vprašanje upoštevajte omejitve števila znakov – če ste odgovore napisali v Wordu in jih kopirali v obrazec, bodite na to še posebej pozorni, ker vam bo v primeru, da ste presegli omejitev, presežni del besedila izginil.

Saj veste, kdor pozna in obvlada stvar, jo zna razložiti preprosto, kratko in jedrnato.

 

4.      Copy paste

Ne napišite enega dolgega odgovora in ga prilepite pod vse vprašanja. Člani komisije vam bodo zelo hvaležni, če bodo vaši odgovori jedrnati, točni in strukturirani. Če bodo morali vedno znova znotraj dolgega odgovora iskati pravo informacijo, bodo za to porabili ogromno časa. Če želite predstaviti dodatne podatke – ni problema, pošljite nam prilogo, video, slike … vse, kar bo vaš projekt predstavilo na najboljši možen način.

 

5.      Pokličite nas!

Če ne veste, kaj vprašanje od vas zahteva, imate pomisleke ali dodatna vprašanja, ne čakajte, ampak nas pokličite! Z veseljem vam bomo pomagali.