ROBOTI NIKOLI NE BODO VODILI LJUDI

INTERVJU: MARTA KOS MARKO, VELEPOSLANICA RS V NEMČIJI

TAMARA VALENČIČ, članica uprave D.Labs,
uredniški odbor revije HR&M

Facebook
LinkedIn

Marta Kos Marko, moja prva šefica, vzor številnim in inspiracija vsem generacijam vodij. Večkrat poudarim, da je prva, kjerkoli se pojavi in karkoli pač počne v tistem trenutku. Nazadnje jo je nemška revija Diplomatisches Magazin izmed celotnega veleposlaniškega zbora v Nemčiji razglasila za veleposlanico leta 2016. Njena poslovna in življenjska pot je zelo raznolika, od športnice, novinarke, dopisnice, direktorice vladnega urada za komuniciranje, podpredsednice Gospodarske zbornice, pa vse do vodenja uspešnega podjetja, ki ponuja treninge. Danes je veleposlanica RS v Nemčiji.

Vir: Unsplash

Iskrene čestitke za tvojo čisto zadnjo nagrado oziroma priznanje, Marta. Je to, da si vedno prva, posledica tvoje športne kariere v mladosti, odraz tvojega karakterja ali osebnost? (o. a: Marta je skoraj vsako leto zasedla prvo mesto med vsemi trenerji GKTI)

Najlepša hvala za čestitke, nagrada veleposlanica leta 2016 v Nemčiji mi res veliko pomeni. Nikogar ni, ki bi z gajžlo stal za menoj in me preganjal, da moram zmagati. Drži pa, da med moje glavne motivatorje spadajo dobri odnosi s sodelavci, tekmovalnost in rezultati. Vse to pa je tesno povezano: če so odnosi v timu dobri, pogosto nastopi faza, ko se vprašamo: ali zmoremo tudi to in še več? In odgovor je: zmoremo. Tekmovalnost ne pomeni samo tekmovalnosti do drugih ljudi, timov, podjetij, organizacij, temveč tudi s samim seboj. Kako bi športniki dosegali dobre rezultate, če ne bi bili tekmovalni!