Poletni meseci so običajno sinonim za sprostitev in zabavo, a za številne zaposlene to obdobje prinaša nepričakovane stresne izzive. Nadomeščanje sodelavcev na dopustu, vrzeli v varstvu otrok in poletna vročina so le nekateri dejavniki, ki vplivajo na duševno in finančno blagostanje zaposlenih. V članku za HR Executive Dawn Kawamoto raziskuje, kako lahko kadrovska služba (HR) učinkovito zmanjša pritisk na zaposlene, da poletje ne bo sinonim za stres in izgorelost.

Foto: Freepik

Pokrivanje vrzeli v varstvu otrok

Poletne počitnice pomenijo, da morajo zaposleni starši poskrbeti za varstvo otrok, kar lahko povzroči dodatno obremenitev. Delodajalci lahko olajšajo stres, povezan s tem, tako da pomagajo zaposlenim najti rešitve, kot so poletni tabori, varuške in dnevno varstvo. 

Povezovanje zaposlenih z zanesljivimi ponudniki lahko zmanjša stres in poveča produktivnost. Strokovnjakinja Jackie Ishibashi poudarja, da lahko nepričakovane spremembe pri varstvu otrok močno vplivajo na pozornost zaposlenih staršev, zato je ključnega pomena, da HR proaktivno sodeluje pri zagotavljanju podpore.