TOP PERFORMERJI: KDO SO IN KAKO Z NJIMI?

DR. TINA ŠKERLJ, POSLOVNA SVETOVALKA NA PODROČJIH RAZVOJA POSLOVANJA IN STRATEGIJE, POSLOVNIH TRANSFORMACIJ IN PRESTRUKTURIRANJA TER (RE)ORGANIZACIJ, INOVACIJ, OPTIMIZACIJ IN IZBOLJŠAV PROCESOV.

Facebook
LinkedIn

Top performerji doprinašajo štirikrat večji rezultat kot povprečni zaposleni. To je pokazala obsežna mednarodna študija objavljena v Personnel Psychology1, ki ugotavlja, da 5 odstotkov najbolj uspešnih zaposlenih prispeva 26 odstotkov celotnega uspeha podjetja. Z drugimi besedami to pomeni, da najboljši prispevajo štirikrat več od povprečnih zaposlenih. Pomembno je, da razumemo vrednost in razliko med top performerji in povprečnimi zaposlenimi.

Vir: Unsplash

Top performerji2: 

- Imajo zelo visoko dodano vrednost, čeprav so običajno plačani manj kot 20 odstotkov več od povprečnega zaposlenega na enakem delovnem mestu.

- Generirajo večino inovacij in novih idej.

- Pomagajo drugim do boljših rezultatov, saj nastopajo kot mentorji, trenerji ali kot vzorniki.

Če za poslovanje podjetja velja Paretovo pravilo (80 odstotkov dobička prihaja od najboljših 20 odstotkov proizvodov), velja podobno pravilo tudi pri uspešnosti zaposlenih. Najboljši zaposleni imajo veliko večji poslovni učinek kot povprečni. Zato je potrebno top performerje obravnavati prioritetno.