Več obrazov dobrega počutja; preventiva, okrevanje in krepitev zdravja.

8. mednarodni simpozij o zdravem življenjskem slogu

PROMOCIJSKO BESEDILO

Facebook
LinkedIn

Pridružite se najbolj uglednim svetovnim strokovnjakom iz sveta znanosti in industrije in bodite del razprave o skrbi za zdravje in dobro počutje zaposlenih ter izvajanju promocije zdravja na delovnem mestu.  Interdisciplinarna ekipa 30 strokovnjakov iz ZDA, Slovenije in Kitajske bodo posvetili pozornost različnim področjem zdravega življenja in preprečevanju poklicnih in drugih bolezni, ki vplivajo tako na bolniške odsotnosti kot zmanjšanje produktivnosti na delu.

8. mednarodni simpozij o zdravem življenjskem slogu bo potekal 13. in 14. maja na Zdravniški zbornici Slovenije, Domus Medica v Ljubljani. Simpozij bo tudi letos potekal pod okriljem organizatorjev 24alife, Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, Zdravniške zbornice Slovenije in AmCham.

Seznanite se z najnovejšimi spoznanji o preventivi, ohranjanju in krepitvi zdravja na delovnem mestu, doma in v skupnosti. Osredotočili se bomo na pet najpomembnejših dejavnikov dobrega počutja: omejitev sedenja in vnosa sladkorja, preprečevanje stresa, problem socialne izolacije in pomen spanja. Ponujamo popoln pregled nad vrhunskimi preventivnimi programi za podjetja in organizacije, srečanje z ustvarjalci programov iz klinike Mayo in predstavitev primerov uvajanja rešitev za zdravje pri delu v organizacijo. Obenem je srečanje tudi izvrstna priložnost za mreženje z direktorji in vodji kadrovskih oddelkov, ki se srečujejo s podobnimi izzivi kot vaša organizacija.

Med govorci bodo prisotni cenjeni Slovenski strokovnjaki; minister za zdravje Aleš Šabeder, prof. dr. Matej Tušak, dr. Mojca Gobec iz Ministrstva za zdravje, prof. dr. Zvezdan Pirtošek, prof. dr. Alojz Ihan, dr. Ridivoje Pribaković Brinovac iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter mnogi drugi. Iz vrst vodilne svetovne zdravstvene organizacije, ameriške klinike Mayo, bodo letos o skrbi za krepitev zdravja, preventivo in rehabilitacijo govorili dr. Kerry Olsen, član medicinske dvorane slavnih, dr. Donald Hensrud, avtor uspešnice Mayo Clinic Diet, dr. Robert Scales, direktor kardiološke rehabilitacije in preventive, dr. Robert Auger, vodilni raziskovalec težav s spanjem in drugi. Ob koncu obeh dni bo potekala zanimiva razprava s predstavniki gospodarstva, ki bodo razpravljali o konkretnih predlogih in izkušnjah pri uvajanju programov promocije zdravja pri delu in iskanju motivacije zaposlenih. Prvi dan bosta z nami iskala motivacijo za spodbujanje dosežka Žiga Vavpotič, neizvršeni direktor Outfit 7 in Eva Kovač, performance psihologinja.  Več o programu in govorcih si lahko ogledate tu.

Na dogodku bo prvič v Sloveniji predstavljena povsem nova rešitev za spremljanje zdravstvenega stanja, s katero je mogoče obenem izvesti meritve PCG, EKG, srčnega utripa, krvnega tlaka, telesne maščobe, količine kisika v krvi in telesne sestave z mikro električnim tokom. Na podlagi izmerjenih podatkov se vam izdela kompleksen zdravstveni profil in ocena zdravstvenih tveganj, s katerim se zaposleni informira o svojem zdravstvenem stanju, organizacija pa na nivoju povprečij lahko razume katera so največja tveganja za razvoj bolezni zaposlenih.

Vabljeni!