ZA VODENJE POVSEM ODDALJENE EKIPE MORAŠ NAJPREJ ZAUPATI SAMEMU SEBI

TAMARA VALENČIČ, uredniški odbor revije hr&m

Facebook
LinkedIn

Nejc Zupan je ustanovitelj skupine podjetij Niteo, ki ustvarja SaaS (Software as a Service) rešitve za lažje poslovanje malih podjetij. Že enajsto leto vodi povsem oddaljeno ekipo in tudi sam nima pisarne oziroma dela na oddaljen način. Večinoma se seli med Ljubljano in Lanzarote (Kanarski otoki), odvisno od sezone. Ekipa Niteo ima danes 15 članov, od tega 10 stalnih. Ostali so zunanji svetovalci ali pa se še uvajajo. Njih imenujejo »trialists«. Delujejo v Sloveniji, na Nizozemskem, v Nemčiji, Romuniji, Srbiji, Ukrajini, Indiji in na Filipinih oziroma delajo, od kjer koli.

Skupina Niteo deluje zelo transparentno, saj ima pravzaprav vse potrebne procese zapisane in javno objavljene na GitHubu, platformi za programerje. Ob objavi svojega priročnika za novozaposlene so zapisali, da je nastajal deset let in je čas da ga obelodanijo ter tako pomagajo tudi drugim, ki so v podobni situaciji.

Nejčeva filozofija nasploh je delitev in učenje na transparenten način.

Eden ključnih pogojev za vodenje povsem oddaljene ekipe je zaupanje. Če zaupaš vase, zaupaš tudi v svojo oddaljeno ekipo.

Od kod ideja, da vodite podjetje s povsem oddaljeno ekipo?

Sam imam rad takšen način dela, pa tudi od samega začetka smo imeli stranke iz tujine in delali zanje na oddaljen način. Poleg tega od nekdaj delamo na odprtokodnih sistemih in tam sem se naučil, da je oddaljeno delo nekaj povsem normalnega in povsem transparentnega. Sodobni načini dela v tem sistemu predstavljajo virtualno skupnost ljudi, ki programirajo od vsepovsod, tudi kot hobi. Vedno sem se spraševal, kaj nekoga motivira, da dela na tak način povsem prostovoljno. Ko pa prvič narediš nekaj na takšen način in dobiš