ZAKAJ IMAJO KARIERNI POGOVORI VEDNO VEČJI POMEN

POLONA NOVAK MALJKOVIČ, vodja razvoja kadrov za CEA regijo v podjetju SAS Institute, coach po ICF ACTP programu, učiteljica hatha joge

Facebook
LinkedIn

 »Kam od tu naprej?« je vprašanje, ki nam ga kot vodjem in kadrovikom velikokrat zastavijo. Odgovor nanj ima danes ključni pomen pri razvijanju potenciala in zadrževanju talentov, saj vedno več zaposlenih stremi k dolgoročni viziji in pomenu svojega dela. Pravilno izveden karierni pogovor motivira posameznika, predvsem pa mu da avtonomijo, da vzame karierni razvoj v lastne roke.

Ni več novost, da danes živimo v tako imenovan »VUCA« svetu, ki je volatilen, nepredvidljiv, kompleksen in dvoumen. Na primer, bolj ko je kompleksna in volatilna industrija, težje je predvidljiva in s tem negotova. Vsi ti štirje elementi v našem okolju (bodisi na trgu, v industriji ali podjetju) onemogočajo nadzor in gotovost.

Zakaj so karierni pogovori pomembni?

Posledično je popolnoma enako z našimi karierami. V takšnem okolju se potreba zaposlenih po kariernem načrtovanju povečuje. Posameznik želi biti pripravljen, da se bo lahko ustrezno odzval na spremembo znotraj podjetja ali trga, bodisi da gre za prilagoditev vloge v podjetju, določenih kompetenc, menjavo področja, lahko celo za izgubo delovnega mesta. S kariernim pogovorom zaposleni prejme dolgoročnejšo vizijo na razvoj svoje karierne poti.

Drugi razlog je