Znana sta zmagovalca izbora HR&M projekt leta 2022

V četrtek, 24. novembra, so v okviru HR&M konference v Lipici izbrali najboljša HR&M projekta leta. Priznanji za najboljši HRM projekt leta sta dobili podjetij Mercator in Mikro+Polo.

Planet GV že vrsto let podeljuje prestižno priznanje HR&M projekt leta, s katerim nagrajuje najboljše prakse upravljanja z ljudmi pri delu in vzpodbuja razvijanje kadrovske stroke. S priznanji želimo na Planetu GV dvigniti prepoznavnost HR področja in ozaveščenost o pomenu vodenja na vseh nivojih vodenja v podjetjih in organizacijah.

Priznanja so podelili v dveh kategorijah, zmagovalce pa so izmed finalistov v vsaki kategoriji izbrali udeleženci letošnje HR&M konference.

V kategoriji velikih podjetij je s projektom Učna prodajalna slavilo podjetje Mercator. O projektu so zapisali: "Z učnimi prodajalnami želi Mercator vzpostaviti dolgoročno sodelovanje s šolami za promocijo poklica prodajalec. Učne trgovine so v celoti opremljene in založene z izdelki, imajo tudi delujočo blagajno, kar dodatno omogoča kakovostno učenje. Poklic prodajalec je že dlje časa med deficitarnimi poklici, v Mercatorju pa ga želimo tudi z učnimi prodajalnami in posredovanjem informacij o najsodobnejših trgovskih praksah bolj približati mladim."

Priznanje je prevzela Nataša Jelovčan, direktorica kadrovske administracije, razvoja in selekcije. V tej kategoriji sta se med finaliste uvrstili še podjetje Ljubljanske mlekarne s projektom Zavzetost nas vodi in povezuje in podjetje Telekom Slovenije s projektom Vodja 360° – Orodje za spremljanje in personaliziran razvoj vodij.

Podjetje Mikro'+Polo je prejelo največ glasov za projekt Krepki in zdravi v kategoriji malih in srednje velikih podjetij. Za priznanje se je zahvalil generalni direktor Marko Podgornik Verdev. "S projektom Krepki in zdravi smo v podjetju Mikro+Polo želeli aktivirati čim večje število zaposlenih za zdrav življenjski slog, v službi in doma. Izvajamo in (so)financiramo rekreativne aktivnosti, se zdravo prehranjujemo. Aktivirali smo že več kot polovico zaposlenih (63 jih vadi v fitnesu), jih spodbudili k novim zdravim navadam in okrepili neformalno druženje in sodelovanje z akcijo Povezujmo se skozi šport. Delovni čas smo skrajšali na 37 ur, za aktivne pa na 35. Idej imamo še veliko."

Za naziv so se potegovala še podjetja  še podjetji FirstClass in SymphonyEYC s projektom Uvedba in spremljanje mentorstva tehničnih strokovnjakov v IT, podjetje Outbrain s projektom Data Science Summer Internship in podjetje Špica International s projektom Kako s pomočjo krepitve blagovne znamke do zavzetih in motiviranih zaposlenih.

Priznanja je podelil Peter Ribarič, direktor Planet GV in predsednik komisije za izbor finalistov HR&M projekt leta.

Ob podelitvi je povedal: »Za nami je še en čudovit izbor, kjer smo imeli možnost predstaviti cvet slovenskih kadrovskih praks. Prakse finalistov HR&M projekt leta 2022 so izpostavile pomen spodbujanja sodelovanja, dviga zavzetosti ter pripadnosti sodelavcev in  razvoj kompetenc tako strokovnih sodelavcev kot vodij. Vedno več organizacij prepoznava pomen aktivnega povezovanja s formalnim šolstvom pri usposabljanju za deficitarne poklice. Čestitke vsem!«

Letošnja komisija je delovala v sestavi: Peter Ribarič, predsednik komisije, Planet GV, Ana Zupan, Planet GV, in lanskoletni zmagovalci izbora, Mateja Geržina iz Zavarovalnice Triglav, Nina Pandel Košir iz podjetja Outbrain in Anu Kahuna iz Zavoda Sopotniki.

Vsem finalistom in zmagovalcem še enkrat čestitamo!