Znani so zmagovalni HR&M projekti 2018!

V Kristalni palači je 15. novembra 2018 že 16. leto potekala HRM konferenca, ki jo je organiziralo podjetje Planet GV, d. o. o. Gre za osrednji slovenski dogodek, ki izpostavlja pomembnost prepletanja in aktivnega sodelovanja najvišjega vodstva in kadrovskih strokovnjakov za doseganje optimalnega razvoja organizacije in zaposlenih. Na podlagi razpisa HRM projekt 2018, smo na konferenci podelili tudi nagrade za dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu.

Skupinska slika vseh predstavnikov top finalistov: BSH Hišni aparati, Optiweb, Telekom Slovenije in Tobačna Ljubljana.

Vsako leto s predstavniki projektov iščemo odgovore na vprašanja: Kako v svoji organizaciji spodbujate ljudi k večji učinkovitosti; Kako skrbite za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje ter kako skrbite za njihov osebni in profesionalni razvoj.

Izmed prispelih prijav je strokovna komisija v vsaki kategoriji izbrala top finaliste, ki so se predstavili na konferenci. V kategoriji malih in srednje velikih podjetij sta se med top finalista uvrstila podjetja Optiweb in Tobačna Ljubljana. V kategoriji velikih podjetij pa podjetja Telekom Slovenije in BSH Hišni aparati.

Zadnjo besedo o zmagovalcih so imeli udeleženci HR&M konference 2018. Bilo je poučno, zabavno in zelo napeto. S svojimi projekti so finalisti pokazali, da so vsi zelo uspešni in predani svojemu delu, izbor pa je določil, da sta najboljša:

OPTIWEB: Let's boost v kategoriji malih in srednje velikih podjetij

Projekt Let's boost predstavlja inovativno obliko prakse v podjetju Optiweb. Omogočanje prakse dijakom in študentom je bilo že od nekdaj v Optiwebu močno prisotno, saj je večina danes zaposlenih podjetje spoznalo skozi opravljanje prakse. Ker pa so želeli prakso še bolj strukturirati in na ta način praktikantom ponuditi več, so naredili novo prakso - Let’s boost! Z zavedanjem, da smo vsi bili nekoč na točki, ko smo iskali prvo zaposlitev, vendar so vsi delodajalci zahtevali izkušnje. Njihova praksa je oblikovana tako, da praktikant dobi realne izkušnje in kompetence, ki mu omogočajo opravljanje dela, za katerega se je izobraževal.

Projekt sta predstavili Urška Stanovnik in Katja Hrovatin. Prišel ju je podpret tudi direktor Miha Lavtar.

TELEKOM SLOVENIJE: S.M.A.R.T. – napredno izobraževalni program v kategoriji velikih podjetij

Projekt S.M.A.R.T. je napreden razvojno-izobraževalni program za vse zaposlene, ki se pri svojem delu dnevno srečujejo z uporabniki. Že v letu 2016 so začeli s krepitvijo prodajnih veščin in s coachingom prodajnih svetovalcev na vseh prodajnih kanalih, v 2018 so ta program nadgradili z vključitvijo tehnikov na terenu. Končni cilj je doseganje in preseganje uporabnikovih pričakovanj na vsaki stični točki.

Projekt je predstavila Lea Šmigoc. Priznanje pa sta prejeli skupaj z direktorico Heleno Lokar.

Hvala vsem sodelujočim v projektu in iskrene čestitke vsem zmagovalcem!