Dassault Aviation je globalno francosko letalsko in vesoljsko podjetje, ki načrtuje in izdeluje vojaška letala, poslovna letala in vesoljske sisteme. Njihovo tehnološko znanje krepi avtonomijo in suverenost njihovih strank povsod po svetu. Njihovo največje bogastvo so bili vedno ljudje in strast do vesoljske industrije.

Valérie Guillemet je višja podpredsednica, vodja kadrovske službe v Dassault Aviation. Je prva članica izvršnega odbora družbe. Po diplomi na Supaero leta 1988 se je kot inženirka aerodinamike pridružila oblikovalskemu uradu v Dassault Aviation v Saint-Cloudu. Leta 1995 se je preselila v obrat Mérignac, kjer je bila odgovorna za sisteme Mirage 2000. Leta 1999 je prevzela vodenje oddelka Rafale in Falcon Series Systems. Med letoma 2008 in 2014 je vodila proizvodno linijo Rafale, nato pa še Falcon 7X in 8X. Pozneje je bila imenovana za namestnico vodje proizvodnje, preden je leta 2015 postala vodja lokacije Mérignac.

Naše prizadevanje za tehnološko odličnost in inovacije gredo z roko v roki, z zavezanostjo kakovosti in varovanju okolja.

Na kratko predstavite sebe in svoje podjetje.

V zadnjem stoletju smo v 90 držav dobavili več kot 10.000 letal. Naš večnamenski lovec Rafale zmore najbolj zapletene naloge na kopnem ali na morju. Rafale se je že dokazal na bojišču, zaupajo pa mu velike letalske sile po vsem svetu.

Vsako poslovno letalo Falcon ima enako DNK kot naši lovci. Falcon je vsestranski, varčen in vedno inovativen. Falconi opravljajo nujne polete, na primer za obveščevalne namene ali medicinske evakuacije. Falconi za pomorski nadzor pa se uporabljajo v boju proti čezmernemu ribolovu in onesnaženju.

Danes po vsem svetu deluje več kot tisoč vojaških letal in več kot dva tisoč reaktivnih letal Falcon.

Dassault je vodilni na področju prihodnjega evropskega programa lovcev nove generacije, ki sta ga sprožili Francija in Nemčija. Zasnovali smo nEUROn – prvi evropski nevidni bojni brezpilotni zrakoplov, zgrajen v partnerstvu.