HR BOTI* SO TU!

(*BOT JE SKRAJŠANO ROBOT, V RAČUNALNIŠTVU PROGRAMSKI ROBOT)

David Learmond, glavni odgovorni sodelavec za industrijo na ECS (Institute for Manufacturing) na Univerzi Cambridge, višji svetovalec organizacije The Conference Board in nekdanji višji podpredsednik HR-ja v podjetju Unilever PLC.

Facebook
LinkedIn

Spoznajte Jane. Po mnenju njenega ustvarjalca, Bobbyja Mukherjeea, podjetnika iz Silicijeve doline in direktorja podjetja Loka Inc., je Jane »prvi 'chat bot' umetne inteligence na svetu«.

Jane lahko celo hitreje kot kdajkoli prej zagotovi zaposlenim pravočasne odgovore na njihova HR vprašanja in komunicira z ljudmi preko mobilnih naprav.

Inteligentni del je ta, da se z vsakim odgovorom na poizvedbo nauči malo več, postaja hitrejša in bolj izpopolnjena. Ko Jane nima odgovora, poizvedbo  prepusti človeku – strokovnjaku in izboljša svoje algoritme za zagotavljanje boljše storitve prihodnjič. Sčasoma ima prva vrsta HR timov manj poizvedb, potrebnih odgovorov.

Jane zagotavlja tudi analizo poizvedb, ki jih prejme, in lahko z uporabo analitike v realnem času opozori management na problematične vroče točke. Mukherjee je prepričan, da bo Jane HR timom omogočila, da spremenijo komunikacijo znotraj organizacije in povečajo zavzetost zaposlenih. Utrinek iz prihodnosti?