V Kristalni palači je potekala že 16. leto zapovrstjo HR&M konferenca. Osrednja tema letošnje konference je bila izstopanje iz sivine povprečnosti in preskromnih ambicij. Izbrani predavatelji, svetovni voditelji na svojih področjih delovanja, so udeležence spodbujali iz območja udobja, da zaživijo ambicijo postanite prvaki. In kaj so talenti prvakov? Samozavest, odločnost, prepričljivost in disciplina. Talenti in koraki na poti vzdržnega ustvarjanja poslovnih presežkov so bili tema dopoldanske dela konference: (P)ostanite prvi na svetu. A tudi največji talent lahko zasije le ob poznavanju poslovnega in družbenega okolja, upoštevanju deležnikov organizacije, znanju uvajanja sprememb in poznavanju zakonitosti formalnih in neformalnih mrež. In prav o uvajanju sprememb in delovanju formalnih in neformalnih mrež smo govorili v popoldanskem delu konference.

Na podlagi razpisa HRM projekt 2018, smo na konferenci podelili nagrade za dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu. Vsako leto s predstavniki projektov iščemo odgovore na vprašanja: Kako v svoji organizaciji spodbujajo ljudi k večji učinkovitosti; Kako skrbijo za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje ter kako skrbijo za njihov osebni in profesionalni razvoj.

Izbor je potekal po korakih: z zbiranjem prijav, izborom top finalistov v vsaki kategoriji, (kategorija majhnih in srednje velikih podjetij ter velikih podjetij), top finalisti se predstavijo in obiskovalci izberejo dva zmagovalca.