Na Slovenskem kadrovskem kongresu Love HR Summit je zmagovalka izbora postala Mateja Tišler, direktorica upravljanja s kadri v Ljubljanskih mlekarnah.

V četrtek, 7. aprila 2022, je v Grand hotelu Bernardin v Portorožu potekala slavnostna podelitev priznanj MEGA, ki jih podeljujeta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad, priznanja kadrovski up leta 2022, ki ga podeljuje Planet GV, d.o.o. in nagrade kadrovski manager leta 2022, ki jo že 18. leto podeljujeta Planet GV, d.o.o. in Slovenska kadrovska zveza.

Po zanimivem programu na prvem dnevu Slovenskega kadrovskega kongresa je napočil veliki trenutek. Na oder so prišli častna gostja, Mateja Ribič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Peter Ribarič, direktor podjetja Planet GV, d.o.o. in predsednik strokovne komisije za nagrado kadrovski manager in kadrovski up leta, in Gregor Rajšp, predsednik Slovenske kadrovske zveze in član strokovnih komisij za podeljevanje priznanj MEGA in nagrade kadrovski manager leta.

Medgeneracijsko sodelovanje je pot do uspeha

Najprej so podelili priznanja MEGA, katerih cilj je prispevati k večji ozaveščenosti vseh generacij o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja. Priznanje MEGA navdih so prejela podjetja: Iskra, Hisense Europe, Lek, Ljubljanske mlekarne in Generali zavarovalnica. Prejemniki priznanja MEGA pospešek so AMZS, Agitavit Solutions in Elektro Ljubljana. Natečaj za priznanja MEGA je bil letos spomladi izveden drugič v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija prek Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Priznanje MEGA pospešek so prevzele Vesna Petrović (Elektro Ljubljana), Staša Jager (Agitavit Solutions), Nastja Drolc (AMZS).

Paulina Pazio (Lek), Manca Bašelj (Iskra), Teo Ferfolja (Ljubljanske mlekarne), Stanka Pejanović (Hisense Europe) in Barbara Petančič (Generali zavarovalnica) so se razveselili priznanja MEGA navdih.

Na mladih svet stoji

Za pomemben prispevek k znanosti na področju kadrovskega managementa je priznanje kadrovski up leta 2022 dobila Ula Pucelj za magistrsko nalogo z naslovom Analiza koristi dobrega počutja zaposlenih z vidika zaposlenih in podjetja pod mentorstvom prof. dr. Nade Zupan. Ula, ki je zaposlena v kadrovsko kontaktnem centru skupine Aktiva in je pobudo za prijavo dobila s strani nadrejene, Edise Avdić Cicek, je ob prejemu nagrade povedala: »Prejetje naziva kadrovski up 2022 mi predstavlja potrditev, da je moje delo narejeno kakovostno in v koraku s časom. Hkrati predstavlja izjemno odskočno desko za moj karierni razvoj. Navsezadnje in najbolj ključno mi tovrsten dosežek poda upanje za povečano ozaveščanje širše javnosti s tematiko vlaganja v dobro počutje zaposlenih.«

Ula Pucelj se je zmage veselila skupaj s sodelavkami iz skupine Aktiva.

Zmagovalka, ki navdihuje

Nastopil je najpomembnejši trenutek, ki ga vsi nestrpno pričakujemo vsako leto. Nagrada kadrovski manager leta je najpomembnejša nagrada s področja kadrovskega managementa, prestižno priznanje, ki nagrajuje uspešne in perspektivne posameznike, ki uspešno upravljajo z zaposlenimi, razvijajo HR funkcijo in pomembno prispevajo k uspešnosti organizacije.

Letošnja dobitnica naziva, mag. Mateja Tišler, v Ljubljanskih mlekarnah že peto leto vodi ekipo 12 ljudi s področja kadrov, splošnih zadev ter varnosti in zdravja, ki skrbi za 600 zaposlenih. Kadrovsko strategijo vključevanja in povezanosti uresničuje z zgledom znotraj svojega tima, ki rešitve za izboljšanje črpa s »terena« – so v stiku z zaposlenimi, navdihujejo za visoke cilje, širijo obzorja, vnašajo spremembe, so inovativni, razvijajo sodobna orodja ter tako podpirajo uspešnost podjetja. V ospredje postavlja grajenje kulture integritete, odprtega voditeljstva, pristnih odnosov, dialoga, transparentnosti, vključevanja in pogumnega odločanja.

O svojem delu je povedala: »Če hočeš narediti spremembo, potrebuješ dobro pripravljeno igrišče in pravo ekipo. V naši organizaciji imam oboje: zaupanje vodstva in odlične sodelavce. Nagrada je kakor gol – morda ga zadene eden, praznujejo in slavijo pa vsi v klubu. Tako bo tudi pri nas v Ljubljanskih mlekarnah.«

Po podelitvi so zmagovalci, njihovi sodelavci in obiskovalci v sproščenem vzdušju nazdravili s penino in si zaželeli še veliko uspešnih projektov, dobrih praks in razvoja na področju kadrovskega managementa.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

Gregor Rajšp je Mateji Tišler predal nagrado.

Kadrovski up 2022, Ula Pucelj.

Nagrade so podelili Peter Ribarič, Mateja Ribič in Gregor Rajšp.