Časopisna hiša Dnevnik že 17. leto po vrsti išče najboljše zaposlovalce. Izbor poteka pod okriljem projekta Zlata nit. V svoji sedemnajsti izdaji je ta projekt pritegnil rekordnih 453 podjetij. Raziskava, ki stoji za Zlato nitjo, kaže, da se naložbe v odnose in zavzetost zaposlenih hitro odražajo na tržnih rezultatih. To potrjuje dejstvo, da so dobri odnosi in skrb za zaposlene temelj za uspešno poslovanje. 

V letošnjem izboru se je izmed 65 prijavljenih podjetij v finale uvrstila enaindvajseterica, kar vključuje tako ponovne finalistke kot tudi nova, sveža imena. 

Finalisti izbora Zlata nit

V kategoriji velikih podjetij so se med finaliste uvrstila podjetja:

Srednje velika podjetja zastopajo:

medtem ko v kategoriji malih podjetij izstopajo:

Zmagovalci v posameznih kategorijah bodo znani na razglasitvi, ki bo 28. marca 2024.

Izbor HR ekipa leta: Priložnost za izjemne kadrovske ekipe

V okviru #loveHR Summita pa iščemo tudi najboljšo kadrovsko ekipo leta. Lani uvedeno priznanje HR ekipa leta nadomešča prejšnje priznanje Kadrovski manager in se osredotoča na celotne kadrovske ekipe. S tem priznanjem želimo izpostaviti pomembnost in vlogo kadrovske stroke pri dolgoročno vzdržnem poslovanju. Lani sta priznanje prejeli kadrovski ekipi podjetij Medis in Mikrocop za izjemne dosežke, ki so jih kadrovske ekipe dosegale skozi leto.

Zmagovalec, ki ga bomo razglasili 11. aprila v okviru #LoveHR Summita 2024, boprejel brezplačno naročnino na revijo HR&M, udeležbo na kadrovskem kongresu #LoveHR Summit in omejeno število brezplačnih udeležb na večerni zabavi. S tem želimo ne le nagraditi, temveč tudi promovirati izjemne kadrovske prakse in dosežke.