Dayana Falcon se najbolje opiše z eno besedo: vizionarka. V svojih treh letih kot vodja mobilnosti talentov pri ESPN je zgradila več kot ducat programov za razvoj talentov za zaposlene, vključno z nagrajenimi izkušnjami, ki se zdaj širijo po celotnem podjetju Walt Disney, matični družbi ESPN. Zaradi tega dela je bila uvrščena na seznam Vzhajajočih zvezd kadrovske službe revije Human Resource Executive za leto 2024.

Slika je simbolična. Foto: Freepik

Falcon pravi, da so njeni dosežki posledica njene sposobnosti uresničiti strategijo, usmerjeno v prihodnost. »V svoji glavi sem približno 29 let v prihodnosti,« se smeji. »Ni nič narobe, če se osredotočamo na doseganje ciljev vsak dan, vendar rada razmišljam o tem, kako ljudem pomagamo pospešiti naprej z zagon. Če imate to dolgoročno vizijo, lahko jasno opišete podrobnosti svojih prihodnjih ciljev; nato lahko delujete nazaj.«

Spodbujanje »kulture kariere« pri ESPN

Njena filozofija je ključna za inovativno delo, ki ga je opravila pri gradnji »kulture kariere« za zaposlene pri ESPN. Temelji na njenem prepričanju, da imajo strokovnjaki za talente dolžnost in priložnost, da vsem delavcem omogočijo enakopraven dostop do napredovanja v karieri. To je lekcija, ki jo je spodbudila njena lastna izkušnja kot ženska nebele rase v korporativni Ameriki, kjer je iz prve roke videla različne ovire, s katerimi se nekateri zaposleni soočajo.