KDO VAM DANES »KRADE« ČAS – IN POZORNOST?

META GROŠELJ, INLPTA CERTIFICIRANA NLP COACHINJA, ACE COACH JAVNEGA NASTOPANJA IN AVTORICA KNJIGE FOKUS – VZEMI SI ČAS ZASE IN ZA SVOJ USPEH!

Facebook
LinkedIn

Živimo v tako imenovani »ekonomiji pozornosti«, v kateri je naša pozornost dobila menjalno vrednost. S pozornostjo trgujejo številni – morda celo vsi. Morda pa jo prepogosto ponujamo, in prepoceni.

Vir: Unsplash

Današnji delovnik je enostavno ena velika norišnica. Več možnosti imate, da v vaši pisarni najdete rudnik diamantov kot pa čas za neokrnjeno pozornost na vaše prioritete. Kar je res pomembno, se iz nekega nadnaravnega razloga ves čas seli na seznam »jutri«. Se sliši znano?

Vsak dan znova začnete bitko s časom. Kot bi tekli šprint na 200 metrov z ovirami, medtem ko z eno roko mečete bumerang, z drugo pa ga lovite!

Kdaj pa kdaj si morda tudi vi enostavno zaželite vsaj trohice miru in ščepca tišine, da bi se lahko osredotočili na bistvo, namesto da se ukvarjate z vsem drugim.

Delovnik namreč prežemajo stalne prekinitve, ki vam sistematično kratijo čas za globoki fokus. A delo mora biti opravljeno, zato ga nosite domov. V upanju, da v varnem zavetju vašega zasebnega prostora in časa najdete tisti mir in tisto tišino. Tako izgubljate čas na obeh straneh enačbe. Izgubljate čas, ki je potreben za fokusirano delo. Izgubljate čas, ki je potreben za kvaliteten počitek in rejuvenacijo.