Podjetje Automatic servis se ponaša s certifikatom Dobre energije, ki so ga pridobili v sklopu Nacionalnega projekta Organizacijska energija 2016. Certifikat Dobre energije je odraz, da v podjetju prevladujeta visoka stopnja motiviranosti, strasti in zavzetosti kot tudi medsebojnega sodelovanja, torej ravno prava mešanica dejavnikov za trajnostno rast.

O tem, kako dosegajo stanje dobre energije in kako jo vzdržujejo, kar je pogosto še bolj zahtevno in odgovorno delo, smo se pogovarjali z Ireno Intihar, vodjo kadrovske službe.

Čemu pripisujete dobro energijo v vašem podjetju?

V podjetju verjamemo v energijo posameznika in moč kolektiva. Energija je sestavni del življenja – takšen, kot si v poslu, si doma, v trgovini, med prijatelji … Tako je dobra energija v podjetju zagotovo skupen rezultat energije vsakega posameznika, ki jo Asi (tako se imenujemo pri nas) delimo med seboj. Podjetje je stabilno, skupaj dosegamo dobre rezultate, velik poudarek dajemo vrednotam in medosebnim odnosom. Veliko časa namreč preživimo na delu in pomembno je, da se počutimo sprejete in cenjene. V zadnjih letih organiziramo tudi srečanja – tako na nivoju podjetja, kamor so povabljeni vsi Asi, kot tudi na nivoju poslovnih enot. Srečanja imajo več namenov: informiranja, izobraževanja ter zabave in druženja. Le redka vsebujejo vse te elemente, zagotovo pa se trudimo, da pri vsakem srečanju, tudi če je izobraževalne narave, poskrbimo tudi za informiranje in druženje. Letos smo pričeli cikel izobraževanj z namenom postopnega uvajanja sprememb, tako v procesih, sami organizaciji kot pri vodenju.

Kdaj so ljudje najbolj motivirani, kdaj imajo visoko produktivno energijo?