V svetu, kjer se hitrost in učinkovitost cenita bolj kot kdajkoli prej, je Aljoša Bagola, priznani kreativni direktor, kolumnist in predavatelj, odprl pomembno razpravo o izgorelosti in o pomenu uravnoteženja delovnega in zasebnega življenja. Njegove izkušnje in spoznanja, ki jih bo delil na prihajajočem #loveHR Summitu, odpirajo vrata v razumevanje sodobnega življenjskega sloga in njegovih izzivov.

Aljoša Bagola bo na #loveHR Summitu govoril o izgorelosti. Foto: Tadej Bernik

Opozarja pomen prepoznavanja zgodnjih znakov izgorelosti

Aljoša Bagola, ki je sam izkusil posledice izgorelosti - in to opisal v knjižnih uspešnicah Srečo, prosim ter Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, poudarja pomen prepoznavanja zgodnjih znakov tega vse bolj razširjenega pojava. Poudarja, da izgorelost ni zgolj individualni problem, ampak ima širše gospodarske in družbene posledice. Z analizo vpliva sodobnih delovnih okolij, vzorcev in medijskih pritiskov Bagola razkriva, kako se naše dojemanje uspeha in sreče spreminja in kako to vpliva na našo psihično in fizično dobrobit.

Preberite tudi intervju z Aljošo Bagola na portalu ADMA.

Bagola se dotika tudi pomembnosti zavedanja lastnih omejitev in potrebe po postavljanju meja. Njegova izkušnja kaže, da je ključnega pomena razumeti, kdaj reči "ne" in kako se naučiti ceniti svoj čas in energijo. Prav tako izpostavlja vlogo družbenih medijev in nerealnih pričakovanj, ki jih ti ustvarjajo, v boju proti izgorelosti.

Pomembno je, da podjetja razumejo potrebe zaposlenih po uravnoteženem delovnem okolju

V svojem delu in življenju je Bagola sprejel številne spremembe, ki so mu pomagale vzpostaviti boljše ravnotežje. Njegovo pravilo "če svojo razpoložljivost razpolovite, boste svojo razpoloženost podvojili" odraža novo filozofijo, ki si prizadeva za bolj zdravo delovno okolje in osebno življenje.

Poleg tega Bagola predlaga, da bi morala podjetja in organizacije v večji meri upoštevati potrebo po delovni terapiji in ustrezni psihološki podpori za svoje zaposlene. Opozarja na to, kako pomembno je, da podjetja razumejo in se odzivajo na potrebe zaposlenih po bolj uravnoteženem delovnem okolju.

Aljoša Bagola s svojimi izkušnjami in vpogledi ponuja dragoceno perspektivo na izzive sodobnega delovnega okolja. Njegov pristop k preprečevanju izgorelosti in poudarek na pomenu osebnega ravnotežja in samozavedanja so ključni za razumevanje, kako najti smisel in zadovoljstvo v hitro spreminjajočem se svetu. Njegova pričevanja in nasveti na prihajajočem #loveHR Summitu v okviru predavanja "Kako biti v redu?" bodo zagotovo odmevali med številnimi poslušalci, ki iščejo načine za izboljšanje svojega profesionalnega in zasebnega življenja.