INDIVIDUALNI IN HOLISTIČNI PRISTOP ZA KAKOVOSTNO ŽIVLJENJE

Sanela Banović, dr. med, specializantka gastroenterologije v UKC Ljubljana, mlada, iskrena, srčna in vesela oseba, ki se dodatno izobražuje na področju psihoterapije, psihologije in individualne medicine

Facebook
LinkedIn

Že več kot trideset let poskušamo najti rešitev izboljšanja fizičnega in duševnega stanja ljudi. Raziskovanja v medicini so pokazala, da mora biti pristop k zdravljenju celovit: fizični in duševni. Zanemarjenje kateregakoli aspekta osebnosti človeka lahko negativno deluje na celotno zdravje. Pogosto se zanemarjata duševno in emocionalno življenje. Uporabljajo se različna medikamentozna sredstva, s katerimi se zakrijejo posledice globokih težav.

Vsak mora spoznati svoje želje in interese, svoj osebni pogled na življenje in smisel, ne da bi se prilagajal željam družbe in okolja. Živeti tuje življenje ali družbeno zaželeno življenje, ali gledati življenje skozi primarno in izključno kapitalistično-materialno potrošništvo privede do zanemarjanja identitete osebe. Negiranje samega sebe vedno privede do različnih oblik frustracij, nezadovoljstva, nevroz in drugih duševnih motenj. Medicina je dokazala, da so vsa stanja v osnovi kemični procesi, ki negativno vplivajo na fizično zdravje posameznika.

Kako odstraniti negativne vplive na naše telo?