Digitalizacija se je najverjetneje rodila z izumom računalnika, svet pa spreminja z neverjetno hitrostjo. A ne gre zgolj za spremembe v poslovnem svetu in delovnem okolju, saj ima ogromen vpliv tudi na to, kako komuniciramo in sodelujemo drug z drugim.

Digitalizacijo sestavljajo univerzalne resnice in ugotovitve, kot kaže čaroben trikotnik med posameznikom, prostorom in tehnologijo: »v službi sem« tako ne označuje več specifičnega prostora, v katerem se nahajamo, saj lahko s pomočjo tehnologije zgolj v sekundah premostimo meje in razdalje. Obenem pa gre pri digitalizaciji za izjemno individualno tematiko, odvisno od izhodiščne točke podjetij in kulture teh podjetij.

Projekt z vidika koordinacije podjetja

»Navzkrižno mentorstvo pri digitalnem delovnem programu«, ki ga izvajamo skupaj z Avstrijskim zveznim kanclerstvom, je eden izmed vidikov digitalizacije v podjetju A1. Enoleten program so zagnali z zavezanostjo programu obeh vodstvenih ekip. V osnovi gre za izmenjavo različnih pogledov na delo in pristopov k njemu, za tesno sodelovanje pri različnih temah, povezanih z digitalizacijo, za deljenje znanja in izkušenj na področju digitalizacije, pa tudi za spodbujanje osebnega in profesionalnega razvoja dvajsetih sodelujočih v programu.