ŽIVETI SVOJE POLNE POTENCIALE

Urška Henigman, www.ekvilibrium.si, povezovalka svetov, ki s svojim delom želi prispevati k dvigu zavesti v družbi

Facebook
LinkedIn

Prepričana sem, da si globoko v sebi vsi želimo prepoznati svoje potenciale in jih uporabiti tako, da z njimi najbolje prispevamo k boljšemu svetu. Prepričana sem, da se s podobnim namenom rodi tudi večina podjetij. Potem pa se v potovanju skozi različne življenjske izzive naša izvorna namera bolj ali manj uresniči. Zakaj?

Zagotovo ste že kdaj gledali katerega od znanstveno-fantastičnih filmov, v katerem se za prevlado spopadajo temne in svetle sile. Njihovi boji se največkrat dogajajo na nivoju nevidnih svetov, v vesolju ali v virtualnih resničnostih. Manevri obeh strani, kakršnikoli že so, pa vedno vplivajo na dogajanja v realnem svetu.

Čeprav tovrstne filme označimo kot fikcijo, je v njih, če jih seveda vzamemo kot prispodobo, več resnice, kot se zdi na prvi pogled. Takšno znanstveno fantastiko živimo v vsakodnevnem življenju. Vsi imamo namreč v sebi svetlo plat, ki predstavlja vse, kar nas od znotraj podpira, pa tudi temno plat, ki zajema vse, kar nas omejuje. Intenzivnost, razsežnost in zavedanje spopada ali premirja med obema platema pa določa naš notranji program, po katerem delujemo, zavedno ali nezavedno, in s katerim v resnici ustvarjamo svojo fizično realnost.

Če se v svoji koži dobro počutite in vam je všeč, kar vidite v svojem življenju, pomeni, da vaš notranji program deluje podporno. Če je situacija obratna in ste že (pre)dolgo globoko utrujeni, imate občutek, da se nikakor ne morete premakniti, ne glede na to, kako se trudite, če vas življenje nosi iz ene skrajnosti v drugo, ali ste v kakršnikoli situaciji, ki za vas ni več zdrava, se je v vašem programu najbrž pojavil »hrošč«, ki moti ali celo onemogoča ustvarjanje realnosti, kot si jo želite.