KDO VAS BO MOTIVIRAL IN PODPIRAL?

DR. DAMJANA PONDELEK, strokovnjakinja za upravljanje ugleda, svetovalka podjetjem in vodstvom na področju strateškega in kriznega managementa, procesov vodenja in upravljanja sprememb, direktorica podjetja Urednica, d.o.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na vrhu je človek sam. V vas in vaše odločitve so uprte vse oči. Sodelavci in znanci vas opazujejo z mešanico občudovanja, nelagodja, zavisti, odpora, pričakovanja; odvisno od trenutka, v katerem se pogledi srečajo. Od daleč se namreč prav vsako vodilno mesto zdi kot kraljevi prestol, ki v očeh opazovalcev zagotavlja čisti prestiž, moč odločanja in višje plačilo za neko prekladanje papirjev in vodenje sestankov. Nihče, ki še ni nosil odgovornosti vodenja ljudi, ne more razumeti, da je vodilno delovno mesto v resnici fakirski stol, na katerem je prava umetnost dlje časa sedeti.

Kandidati, ki se že dlje časa vidijo na vašem delovnem mestu, so v nenehni pripravljenosti, in če jih vprašate, je že čas, skrajni čas za določene odločitve. Da je delo vodje težko, odgovorno, utrujajoče in večkrat nemogoče, ostaja skrito. Tudi njim. Eno zahtevno vodilno delovno mesto bi bilo zanje, ki menijo, da bi zmogli bolje, sicer najboljša šola ponižnosti in streznitve, vendar moramo misliti na organizacijo in ljudi, ki bi jih vodili.

Temna plat vodenja ostaja skrita

Kako prikladna tarča za najrazličnejše frustracije in napade je vodja, ostaja skrito. Razumljivo, saj o temni plati vodenja ne govorite. Vse križe in težave z vodilno funkcijo praviloma zadržite zase in jih prevzemate nase. Vpeti v vsakdanje obveznosti se, dokler gre, prepričujete, da so razraščajoče se sistemske anomalije normalne in da boste, če zmorejo drugi, zmogli tudi sami. Skrito pa ostaja, da sistemske anomalije (sploh v rokah aktivnih nasprotnikov) lahko strejo vsakega, še tako močnega, izpostavljenega posameznika. Tako vas, vodje, aktivni nasprotniki nemoteno lomijo takrat in tako, da najbolj boli. Vsem na očeh. Zato bodite pozorni na tvegane odločitve, posebej na tiste, ki niso vaše, a so podpisane z vašim imenom. Ko se bo zapletlo, namreč posebne okoliščine ne bodo nikogar zanimale, vaši nasprotniki bodo poskrbeli, da se bo ogorčenje razplamtelo.

Bodite pozorni na tvegane odločitve, posebej na tiste, ki niso vaše, a so podpisane z vašim imenom. Ko se bo zapletlo, posebne okoliščine ne bodo nikogar zanimale.

Kdo bo pomagal vam?

Ko so sodelavci v težavah, pričakujejo vašo pomoč. Ko se nad organizacijo, ki jo vodite, začnejo zgrinjati temni oblaki, ki bodo slej ko prej dosegli tudi vas, sodelavci pričakujejo, da boste že nekako uredili. Obremenjujoče in nevarno je, če tudi sami od sebe pričakujete vse rešitve in vse odgovore v vseh okoliščinah. Preden se začne resno zapletati (sploh, ko se začne), je dobro, da ste realni in prizanesljivi do sebe. Dovolj ste močni, da lahko sprejmete strokovno pomoč. Pritiski na vodilne posameznike v kriznih situacijah takšno pomoč nedvomno terjajo. Dejstvo je, da se vodilni o strateških dilemah in osebnih skrbeh ne morejo znotraj hiše pogovoriti z nikomer. Tudi s kolegi na podobnih delovnih položajih, ki vodijo v drugih institucijah, ne. Pogovori vodilnih med seboj so namreč podobni objavam na omrežju Facebook. Navidezno je, da ljudje v vaši družbi nimajo prav nobenih težav. Toda iluzija veselja in uspehov, »srečnih« obrazov, ki si odstranijo vse gube in skrbi, je krhka. Če tudi sami počnete podobno, potem veste, kako naporne so te predstave za javnost, predvsem ko človeka razjedajo skrbi in dvomi. Hude zgodbe prinesejo veliko skrbi in dvomov, saj je to čas, ko se ruši vse, kar ste gradili in v kar ste verjeli.

Družbeno ogorčenje, namenjeno prav vam

Slej ko prej se nekega jutra prebudite v družbeno ogorčenje, namenjeno prav vam. Takrat ste slaba novica vi sami. Pride dan, ko vam na sodišču javnega mnenja, zaradi dejanskega ali še pogosteje izmišljenega zdrsa, poskušajo vzeti dobro ime, dostojanstvo in prihodnost. Teh hudih zgodb je veliko in zadnjih deset let, skupaj z izpostavljenimi posamezniki, jih rešujemo nenehno. Pritiski na vodilne posameznike v kriznih situacijah so izjemni in na trenutke je pod pritiskom videti, da je položaj brezizhoden.  Ker veliko posameznikov, ki ostanejo brez pomoči, klonijo pod pritiski, je pomembno, da veste, da je vsaka, še tako huda situacija, rešljiva. Vendar notranji viri ne zadoščajo. To so hude zgodbe, očitki, pritiski in procesi, ki terjajo premišljeno strateško, strokovno in etično upravljanje krizne situacije od samega začetka. Torej vsaj od trenutka, ko se začne zapletati in postanete tarča obtožb in pritiskov. Kajti sodišče javnega mnenja ne prenaša ugovorov in pritožb. Deluje hitro in učinkovito. Ujeto v mrežo družbenih napetosti, utvar in predsodkov brezkompromisno obračuna s tistimi, ki izstopajo in so v napoto. Poskrbeti moramo, da vašim aktivnim nasprotnikom v nameri, da vam s pomočjo te sistemske bližnjice vzamejo dobro ime, funkcijo in dostojanstvo, ne bo uspelo. Časa je malo in prostora za napačen korak ni.

Življenje izven vodilnega položaja

Ko ste na položaju, ki ni strokovne narave, imejte v mislih njeno začasnost. Minila bo, preden boste uresničili načrte in preden boste pripravljeni na slovo. Skupaj z njo bodo odšli tudi vsi »prijatelji«, vezani na vašo funkcijo. Ko luči ugasnejo, zastor pade. Takrat nihče več ne ploska in le malokdo vas še pozna. Razmislite o tem, preden se zgodi. Kajti zgodi se. Le pripravljeni zmorejo, ko je čas, oditi dostojanstveno in brez grenkobe živeti naprej. Naj vam zagotovim, da življenje izven vodilnega položaja obstaja. Le pripraviti se je treba, da vas preveč ne preseneti in ne potre (ne)pričakovano. Pomaga, če tudi v času odgovornega vodenja skrbite za bližnje in tiste najboljše prijatelje od prej. Ti bodo edini ob vas, ko pride ta čas.