Gre za najprestižnejši certifikat v HR stroki, ki potrjuje odličnost v upravljanju človeških virov in ga že 20 let podeljuje svetovalna hiša SELECTIO. 

Neodvisni HR strokovnjaki iz skupine SELECTIO, priznane hrvaške skupine za HR svetovanje, so v sodelovanju z več kot 50 zunanjimi HR strokovnjaki razvili zanesljivo metodologijo, s katero že 20 let ocenjujejo kakovost HR sistemov. Z metodologijo Employer partner je bilo izvedenih 20.000 ocen HR sistemov, zaradi česar ima certifikacijska hiša poglobljen vpogled v vse tipe organizacij. 

Mercator je prele prestični certifikat Employer Partner. Foto: Selectio

Vsako leto se za certifikat prijavi okoli 100 organizacij, s čimer se neprekinjeno preoblikuje več kot 100 HR sistemov na kar 10 trgih. Projekt Employer Partner je najprej pospešil uvajanje zaželenih HR praks na hrvaški trg, v zadnjih nekaj letih pa ima pomemben vpliv tudi v regiji. 

Prav skozi ta projekt je bila prepoznana visoka kakovost človeških virov v podjetju Mercator, največji dosežek pa je bil dosežen na področju vlaganja v razvoj zaposlenih. Certifikacijska hiša je posebej pohvalila prizadevanja podjetja Mercator pri opredeljevanju kompetenc prihodnosti, kot so digitalna transformacija, odpornost na stres in izzive ter prilagodljivost. 

Pohvalo je dobil tudi program inovacij 'Imam idejo', ki je bil zasnovan tako, da lahko zaposleni predlagajo predloge za izboljšanje poslovanja na strukturiran način. V letu 2023 je bilo zbranih več kot 60 idej, najboljše pa so prejele tudi dodatne nagrade. S tem Mercator krepi kompetence, potrebne za uresničitev dolgoročne strategije.

Skupaj 13 podjetij Skupine Fortenova je prejelo certifikat Employer Partner, od tega tri nova podjetja v letu 2023 - med njimi tudi Mercator. 

"Veseli in ponosni smo, da smo letos med prejemniki certifikata Employer Partner. Prejem certifikata je potrditev, da delamo prave in dobre stvari za podjetje in naše zaposlene. V zgodbo največjega slovenskega delodajalca namreč že več kot 75 let združujemo naše številne sodelavke in sodelavce. Med nami so bogate izkušnje, številna dragocena znanja in močne kolegialne vezi. Zavedamo se, da uspeh podjetja temelji na ljudeh, ki v njem delajo in da smo do pozicije enega največjih podjetij v regiji prišli s pomočjo zaposlenih in, da so naši sodelavci naš potencial za nadaljnje uspešno, razvojno in inovativno poslovanje Mercatorja," je izjavila Nataša Lukančič, HR direktorica podjetja Mercator.

Podjetja s certifikatom Employer Partner dokazujejo odlično upravljanje človeških virov ter neumorno izboljšujejo organizacijsko kulturo in vlaganje v zaposlene skozi strateško povezane HR prakse, ki predstavljajo čvrsto podporo v rasti in doseganju ambicioznih organizacijskih ciljev. Prav zato tak certifikat predstavlja potrditev kakovosti, ki jo prepoznajo tudi kandidati, ki iščejo kakovostnega delodajalca, ki vlaga v rast in razvoj vseh zaposlenih.