Pravimo, da na mladih svet stoji. Prepričana sem, da se večina kadrovskih strokovnjakov ukvarja z vprašanji, kako nasloviti potencial mladih? Kako ustvariti priložnosti zanje, ki jim predstavljajo ustrezen izziv? Kako omogočiti, da so njihove ideje slišane in da z njimi soustvarjajo rešitve prihodnosti? Kako povezati različne oddelke in ob profesionalnem skrbeti tudi za njihov osebni razvoj?

In ob vsem tem, kako mlade opolnomočiti, da bodo pripravljeni na negotovo prihodnost v luči covid situacije. To so bila vprašanja, na katera smo odgovorili z NIL-ovim TALENT labom.

Izhodišča v naši delovni sredini

V naši delovni sredini je ogromno mladega potenciala. Povprečna starost zaposlenih je v tem trenutku 36 let, med nami je 25 študentov, več kot 30 zaposlenih pa je starih pod 30 let.

NIL ima dolgoletno prakso fokusa na mlade talente, ki še vedno predstavlja pomemben del aktualne kadrovske strategije podjetja. Poleg tega so tudi zaposleni podali povratno informacijo v okviru ankete zavzetosti zaposlenih, da bi lahko potencial mladih v podjetju poleg obstoječih programov še bolj učinkovito izkoristili, kar smo na ravni vodstva razumeli kot poziv in hkrati pobudo ter potrditev pravilnosti naše odločitve – ohraniti in okrepiti fokus na mlade talente.

Delati prave stvari na pravi način je možno, če je v vodstvu vzpostavljeno močno zaupanje in jasen fokus – v ljudi.

Cilji TALENT lab-a