Z vodenjem se srečujemo ves čas in vsak med nami, zato si posledično izoblikujemo mnenje, kakšen naj bi bil dober in uspešen vodja. Kakšne pa so kompetence, ki oblikujejo uspešnega/no vodjo? Teh ne moremo tako zlahka opredeliti, predvsem pa ne opredeliti za povsem ženske ali moške, saj ne želimo spodbujati stereotipov, ki so že v preteklosti ustvarili dovolj škode ženskam v poslovnem svetu. Še vedno smo namreč priča premajhnemu odstotku žensk na vodilnih položajih.

Bodimo iskreni, razlik v ženskem in moškem vodenju ni. Verjetno pa za marsikatero žensko predstavljajo previsoke ovire, za uspešen menedžerski poklic, dejavniki, kot so materinstvo in posledično kasnejše uveljavljanje v poslovnem svetu, pomanjkanje podpore za prevzemanje osebnih izzivov zunaj družinskega kroga, tradicionalna vloga ženske v družbi, pomanjkanje poslovnih vzornic, podcenjeno žensko delo in dosežki …

V zadnjem obdobju je zaznan jasen trend, da se ženske odločajo med materinstvom ali kariero, kar se kaže v vedno višji starosti mater ob rojstvu prvega otroka, ki se je samo v zadnjih dvajsetih letih zvišala za skoraj pet let, na 31 let. Tega trenda nikakor ne smemo dopustiti, saj je možno združiti poklicno življenje in materinstvo, pogosto pa je družina lahko podpora in dodaten motiv za doseganje poslovnih ciljev. Z vrsto ukrepov bi lahko že mlade menedžerke dosegale visoke poklicne položaje in ne šele po štiridesetem letu, ko so otroci že bolj samostojni in se takrat lahko ženska lažje posveti poklicni karieri. Nenazadnje bomo v organizacijah tudi zaradi splošnega primanjkljaja talentov na trgu, prisiljeni prepoznati in aktivirati ves poslovni potencial ženskih sodelavk.

Nikoli in nikdar pa ne smemo dovoliti nadvlade strahovom, ki izhajajo iz stereotipov in predsodkov, da ženska ne more biti dobra vodja. Da poslovni svet ni za ženske, ker niso dovolj močne, trdne, neizprosne … Da je naravno, da je mama ves čas z otroki, da samo ona lahko uporabi bolniški dopust za nego otrok, da je usklajevanje poklicnega in družinskega življenja nemogoče … Je mogoče. Potreben je le še čas v razumevanju družbe, predvsem pa tudi nas žensk, da zmoremo, vztrajamo in uspemo.

Za vodjo so, ne glede na spol, pomembnejše sposobnosti komuniciranja, vizija, znanje, sodelovanje, timska naravnanost ter čut za ljudi.

»Ta svet je lep, če si človek do ljudi.« (Tone Pavček)

Jasmina Spahalić

urednica