Jeanne Meister, globalna HR svetovalka, avtorica uspešnic in strateginja za delovno okolje, je prepoznala 13 ključnih HR delovnih mest, ki bodo oblikovala prihodnost našega delovnega okolja.

Jeanne Meister je v svojem nedavnem prispevku za portal HRexecutive izpostavila pomembnost sodelovanja med ljudmi in umetno inteligenco (UI), poudarila potrebo po izgradnji pismenosti na področju gen AI in pričakovanje po fleksibilnosti delovnega mesta. S temi trendi se oblikuje nov delovni svet, ki zahteva prilagoditev in preoblikovanje tradicionalnih HR vlog. V tem članku bomo predstavili 13 HR delovnih mest prihodnosti, ki bodo omogočila uspešno navigacijo skozi to kompleksno in dinamično obdobje.

1. Gradnja gen UI pismenosti

Pomen gen UI pismenosti

LinkedInovo poročilo o učenju na delovnem mestu za leto 2024 ugotavlja, da si štirje od petih delavcev želijo pridobiti več znanja o UI. Vendar pa le 38% ameriških direktorjev trenutno podpira izgradnjo UI pismenosti med zaposlenimi. PwC aktivno naslavlja to neskladje s poudarkom na gradnji gen UI pismenosti, kar vključuje obsežna usposabljanja in praktično uporabo UI v poslovnih procesih.

Bret Greenstein, partner PwC in vodja generativnega UI pri PwC, deli: "PwC se zavezuje, da bo vložil 1 milijardo dolarjev v izgradnjo preobrazbene zmogljivosti z uporabo gen UI po vsej firmi in pri sodelovanju s strankami. Naš cilj: hitra inovacija in hitro učenje, da imamo najboljše veščine za pomoč našim strankam na njihovi UI poti. Ta zaveza presega zgolj usposabljanje našega osebja na področju spodbujanja za omogočanje gen AI v naših poslovnih procesih in delovnih tokovih. Prav tako nadgrajujemo naše voditelje v tedenskem programu potopitve v gen UI, da jim pomagamo razumeti primere uporabe, etiko, koristi in vprašanja upravljanja sprememb pri uporabi gen UI. Pri delu z našimi strankami vidimo velike priložnosti za izkoriščanje gen UI, od izboljšanja produktivnosti in oblikovanja delovnih tokov pri obravnavi finančnih in dobavnih verig v ozadju do izboljšanja HR, prodaje in storitev za stranke."

Priložnosti za HR strokovnjake

V HR funkciji bodo ključne vloge, kot so analitik za zaposlovanje s specializacijo za gen UI in oblikovalec učenja s specializacijo za gen UI. Te vloge bodo omogočile personalizacijo in produktivnost v velikem obsegu, kar bo izboljšalo učinkovitost in zadovoljstvo zaposlenih.

2. Delo od kjerkoli

Nova vloga: Vodja za delo na daljavo