Microsoft je nedavno lansiral novo orodje umetne inteligence, ki je popolnoma integrirano v njihov sistem Microsoft 365. V svetu, kjer digitalna transformacija kroji potek poslovanja, predstavlja HR Copilot pravo revolucijo na področju upravljanja človeških virov, meni stroka. S celovitim naborom zmogljivosti, ki so razporejene v 16 modulih, HR Copilot ponuja uporabnikom možnost, da popolnoma preoblikujejo svoje kadrovske procese.

Tehnološki napredek po meri Microsofta

Jared Spataro, podpredsednik korporacije Microsoft za Moderno delo in Poslovne aplikacije, je v intervjuju za Wall Street Journal razkril, da HR Copilot uporablja generativno umetno inteligenco za avtomatizacijo raznovrstnih nalog. Sem spadajo povzemanje klicev, priprava odgovorov na e-pošto in pretvarjanje dokumentov iz Worda v PowerPoint predstavitve. Ta produkt bo dostopen v operacijskem sistemu Windows 11, v okviru Microsoft 365, v brskalniku Edge in v iskalniku Bing.

Osredotočanje na človeški element

Z zmanjšanjem administrativnih bremen iz vsakodnevnih nalog, HR Copilot omogoča zaposlenim, da se osredotočijo na vzpostavljanje smiselnih interakcij. Prevzemanje časovno potratnih in ponavljajočih se del pomeni racionalizacijo operacij in zagotavljanje kontekstualnih vpogledov, s čimer se izboljšuje učinkovitost, hkrati pa se varujejo občutljive informacije.

Celovita integracija v D365 HR

HR Copilot je skrbno integriran kot del rešitve Dynamics 365 HR, kar uporabnikom omogoča delo v znanih Microsoftovih okoljih, brez nepotrebnega večkratnega vnašanja podatkov. Kadrovski delavci lahko tako namenijo več časa komunikaciji s potencialnimi kandidati in drugim pomembnim aktivnostim.

Ključne značilnosti HR Copilota

Z vsemi temi lastnostmi HR Copilot ne samo izboljšuje operativno učinkovitost, ampak tudi omogoča kadrovskim delavcem, da se vrnejo k osnovi svojega dela - človeškemu elementu v organizaciji. Josh Bersin se je pri tem navezal na študijo MIT, ki je pokazala 39-odstotno izboljšanje produktivnosti samo z uporabo ChatGPT. Copilot, ki je natančno zasnovan za uporabnika, bo po njegovem mnenju to številko v kratkem času še povečal in zaposlenim prihranil ure dela. 

Literatura in viri

Microsoft. Dostopno na https://appsource.microsoft.com/en/product/dynamics-365/xrm1.hr-copilot-for-dynamics365?tab=overview

Bersin. J. Microsoft’s Massive Upgrade: OpenAI CoPilot For Entire MS 365 Suite. Dostopno na https://joshbersin.com/2023/03/microsofts-massive-upgrade-openai-copilot-for-entire-ms-365-suite/