Intera je ptujsko podjetje, ki razvija pametne rešitve za digitalno poslovanje. Trenutno zaposlujemo 42 posameznikov, pred kratkim pa smo si prislužili naziv Štajerski zaposlovalec leta. Zakaj smo si zaslužili ta naziv in kakšne so naše prakse na področju skrbi za zaposlene?

Izvedeli boste:
Kako na delovno klimo vpliva že sama zasnova zgradbe?
Spoznajte, s katerimi pristopi skrbijo za počutje zaposlenih - in njihovih otrok.
Kako v podjetju dosegajo nizko fluktuacijo?

Intera je v Tehnološkem parku Ptuj, krasni vili, ki sta jo pred kratkim prenovili in v njej uredili sodobne poslovne prostore dve podjetji – Intera in Databox. Že sama prenova stavbe je bila načrtovana na način, da zaposlenim nudi čim več.

Prostori podjetja Intera

V pritličju je velika, svetla avla s pogledom na park. Lahko bi ji rekli kar dnevna soba Tehnološkega parka Ptuj. Namenjena je druženju med odmori ali po zaključku dela. Zaposlenim se včasih porodi kakšna ideja kar med igro namiznega tenisa, Pacmana ali ročnega nogometa. V stavbi je tudi fitnes, soba za jogo, tobogan, ki vodi iz prvega nadstropja v pritličje, gugalnice … Zaposlenim so na voljo vodene meditacije, joga in fitnes, če nas v službi obiščejo otroci, pa se lahko igrajo v otroškem kotičku. Delo je možno opravljati tudi zunaj v naravi, na terasi s pogledom na ptujski grad.

Če zaposlene v službi obiščejo otroci, se lahko igrajo v otroškem kotičku.

Delo lahko zaposleni opravljamo v štirih vrstah prostorov – v skupnem prostoru oddelka, kjer ima prostor vsak zaposleni, v manjših prostorih za osredotočeno skupinsko delo, v govorilnicah, ki so namenjene opravljanju klicev ali sestankov na daljavo, in pa v sejnih sobah, namenjenih delu v večjih skupinah. Po želji lahko delo opravljamo tudi v drugih prostorih, v katerih se počutimo udobno. Nekateri opravljajo samostojno delo raje v sobi za meditacijo, v avli ali pa v majhnem, a prijetnem kotičku na stopnišču. 

Slika 3: Zaposleni se na pomembne klice lahko osredotočijo v telefonskih govorilnicah.