Poslovni svet se spreminja, organizacije se transformirajo v samih temeljih. Posledično se spreminja tudi način vodenja. Nekateri vidiki, kot sta postavljanje vizij ali izvajanje strategij, bodo ostali. Bo pa vodja v prihodnosti za krmilom potreboval še dodatno zalogo veščin in drugačno razmišljanje, da bo svojo ekipo ali organizacijo vodil učinkovito in uspešno.

Kdo sploh je vodja? Je to predsednik uprave ali direktor podjetja? Je to najstarejši član ekipe? Je to najbolj karizmatičen sodelavec v pisarni? V bistvu vse to in še več. Vodja je tudi starš, ki sam vzgaja svoje otroke, hkrati pa trdo dela, da zagotovi potrebne pogoje za življenje. Je dijak, ki zbere skupino prijateljev, da zberejo denar za žrtve potresa. Je devetletna sestra, ki prime mlajšega bratca za roko in mu pokaže, kako si pripraviti zajtrk. Vodja je vsak, ki ima območje vpliva, pa naj bo to na eno osebo ali na milijon njih.

Jacob Morgan v svoji knjigi Voditelj prihodnosti1 piše o tem, kaj potrebuje oziroma česa se mora naučiti vodja že zdaj, da bo pripravljen na vse, kar prihaja.

Voditelj prihodnosti je globalni državljan

Svet postaja vedno bolj povezan in vsaka organizacija ima potencial, da deluje, prodaja in zaposluje po vsem svetu. Da pa bi ta potencial izkoristila, potrebuje voditelja (ali nekaj njih), ki razmišlja globalno, razume in spoštuje raznolikost zaposlenih in njihovih kultur, zna in si upa voditi ljudi z različnimi zgodbami in ne nazadnje ima znanje, kako vstopiti in uspešno delovati na globalnih trgih.

Voditelj prihodnosti živi s svojimi ljudmi

Ni osamljen na vrhu organizacije, ampak je obdan s svojimi ljudmi, je eden od njih, vzajemno se spoštujejo in si zaupajo. Na voljo je svojim vodjem, če jih ima, svoji ekipi, strankam in predvsem sebi. Vse v življenju in pri delu se namreč začne pri posamezniku, ki se odloči, kako bo deloval, živel in razmišljal. Drugim namreč ne moreš dati tistega, česar sam nimaš. Obnašanje vodje pa vpliva na zaposlene vsak dan znova, pa če so v stiku ali ne.

Voditelj prihodnosti je kot šef kuhinje