Program AmCham Young ProfessionalsTM je način razmišljanja in platforma za osebni in karierni razvoj posameznika z izjemnim potencialom. Hkrati je to mreža mladih, ki s svojo energijo v prostor vnašajo optimizem in iščejo priložnosti. Program je s svojo energijo do zdaj oblikovalo že 740 mladih potencialov iz več kot 180 podjetij. Vodilna cilja programa sta osvojitev mehkih veščin in vrednot, ki so ključne v poslovnem svetu, ter gradnja močne mreže posameznikov, ki so glasniki teh vrednot.

Ko mladi potenciali uspešno zaključijo eno leto programa, se vključijo v AmCham Young Leaders Club. S tem ohranjajo stik s kolegi iz drugih podjetij in aktivno spodbujajo nove načine razmišljanja, sodelovanje, optimizem in soustvarjanje skupne prihodnosti.

Udeleženci prvih dveh generacij programa so definirali vrednote, ki jih mora imeti vsak poslovni lider: motiviranje, komunikacijske sposobnosti, vizija, integriteta, empatija, ambicioznost, profesionalnost, ustvarjalnost, sprejemanje odgovornosti, družbena odgovornost, načelnost in strast do dela.