V sodobnem svetu, kjer informacije preplavljajo vsak kotiček našega življenja, bo na #loveHR Summitu 2024 zagotovo posebno srečanje z Rishadom Ahmedom, uglednim strokovnjakom za vodenje in strategijo delovnega okolja. Osvetlil bo namreč ključne aspekte vodenja, ki presegajo zgolj analitični pristop.

Rishad Ahmed bo eden vrhunskih govorcev na #loveHR Summit 2024. Foto: osebni arhiv

Vabimo vas, da se udeležite tega pomembnega predavanja in skupaj z nami raziskujete, kako lahko modrost in intuicija oblikujeta HRmonijo v prihodnosti dela. Več informacij o programu in prijavi na #loveHR Summit 2024 boste našli na povezavi.

Ahmed, čigar pot se je začela pod vplivom matere učiteljice, verjame v moč izobraževanja in prenosa modrosti "srce na srce". Po njegovih besedah, informacije same po sebi ne zagotavljajo uspeha. Kljub obilici dostopnih podatkov se mnoge organizacije soočajo s težavami pri doseganju cvetočega uspeha. Ključ leži v kombinaciji znanja, izkušenj, intuicije in konteksta - elementov, ki presegajo zmožnosti umetne inteligence.

O čem bo Rishad govoril na #loveHR Summitu?

V dobi, ko algoritmi in umetna inteligenca oblikujejo naše delovno okolje, Ahmed poudarja pomen človeške intuicije in občutka. Kot primer vaja klienta, ki se je kljub vsem informacijam in analizam, soočil z dilemo pri odločanju o zaposlitvi ključnega kadra. Tukaj se pokaže pomembnost "čutiti" odločitve, ne zgolj razmišljati o njih.

Ahmed verjame, da moramo v dobi umetne inteligence razvijati našo intuicijo. Opozarja, da v času, ko so odnosi vedno bolj digitalizirani in površinski, ne smemo izgubiti stika s človeško platjo vodenja. Poudarja, da je osebni stik in razumevanje človeških potreb ključno za učinkovito vodenje.

"Nujno je, da se ljudje dobro počutijo. In zanimivo je, da uporabljamo besedo "čutiti". Razlika med algoritmom in človeškim bitjem je naša sposobnost čutenja. Torej, čeprav bi vam lahko na e-pošti napisal “Zaposlil sem te”, se lahko srečava in rečem: "Dobrodošel v ekipi, res je super, da si tu." To je ogromna razlika. Ker se je čutilo drugače. Besede so bile enake. Prenos je bil drugačen. Ampak bilo je srečanje oči. Bilo je srečanje src. In kot vemo, je 95% vse komunikacije neverbalne. Ko nas ljudje gledajo in čutijo, je 95% tega še vedno neverbalno. Kljub temu smo ves poudarek postavili na e-pošto in klepete. To pa ne gradi odnosov, kajne? Še posebej zdaj, ko gledamo oddaljene ekipe in vse virtualno, vidite osebo pred sabo. Toda če sem iz oči v oči s teboj, je to zelo velika razlika," pravi Rishad.

Modrost za še več uspeha in trajnost

Njegovo razmišljanje o vodenju v digitalni dobi je še posebej pomembno za kadrovske strokovnjake. V času, ko je poudarek na tehnologiji in kvantitativnih podatkih, Ahmed spodbuja k obujanju "človeških" aspektov vodenja, ki vključujejo empatijo, intuicijo in osebni stik.

Preberite tudi intervju z Rishadom Ahmedom: Modrost in intuicija sta ključni supermoči v dobi UI

Predavanje Rishada Ahmeda bo zagotovo eden izmed vrhuncev letošnjega #loveHR Summita, saj obljublja globlje vpoglede v to, kako modrost in človeški stik lahko obogatita vodstvene sposobnosti in kadrovsko funkcijo v organizacijah. “Moj cilj je, da vas opolnomočim. Želim, da v dobi umetne inteligence, v dobi preobilice informacij resnično razumemo, kako se globlje povezujemo z ljudmi. Kako rešujemo poslovne težave in kako lahko modrost prinese še več uspeha, a hkrati tudi trajnost. Ker v prihodnosti, če nismo trajnostni, kar pomeni skrbeti za naše ljudi, skrbeti za okolje, skrbeti za življenje v vsej njegovi celovitosti, imamo zelo omejen čas za te spremembe. In mislim, da je res pomembno, da se udeležite, da vidite, kaj pomeni celostno razmišljanje,” je v zaključku pogovora na njegovo predavanja v sklopu #loveHR Summita 2024 povabil Rishad Ahmed.