Dr. Avi Goren Bar uteleša blizu 40 let izkušenj pri profesionalnem spopadanju s spremembami. Specializiran je za jungovski coaching v podjetjih in raznih sistemih. Prepleta Jungovo psihologijo, geštalt terapijo in klinično terapijo, vse na skupnem imenovalcu umetniškega izražanja (Expressive Arts Therapy).

Na podlagi svojih dolgoletnih bogatih izkušenj je razvil intenziven in visoko strukturiran certificirani program »Clinical Expressive Arts Therapy«. Specializiral je tudi poslovni jungovski coaching za podjetja in sisteme.
Trenutno potekajo njegovi programi v več državah po Evropi, tudi v Sloveniji. Nedavno je na GZS predstavil nov modul Kompas za voditeljstvo, posvečen ustvarjalnemu vodenju. Dr. Avi Goren Bar je polnopravni član Evropske zveze za geštalt terapijo (EAGT). Njegovi strokovni dosežki in izkušnje so zelo cenjeni in tudi potrjeni ter akreditirani pri izraelskem ministrstvu za zdravje in izraelskem združenju Expressive Arts Therapy Federation. Njegov program »Expressive Arts in Coaching« je akreditiran in potrjen tudi pri ICF (International Coach Federation). Dr. Goren Bar v Izraelu in po svetu predava in usposablja na področju intermodalne ekspresivne terapije »Expressive Arts Therapy« in tudi intermodalne ekspresivne tehnike v coachingu. Med letoma 1980 in 2000 je bil docent in višji predavatelj na Univerzi Lesley Cambridge, MA (ZDA), tu je imel program »Pripadnost za intermodalno izrazno/ekspresivno terapijo«. Predava pa tudi na Univerzi Haifa, bil je direktor klinike Expressive Therapy Clinic v Netanyi. Veliko se je ukvarjal tudi z otroki s posebnimi potrebami.