Epidemija je čez noč dobesedno prisilila podjetja v nove oblike dela, četudi jim niso bila naklonjena. So pa na drugi strani imela srečo, da se je tehnologija bliskovito prilagodila njihovim novim potrebam.

Nic Vasiliu

Mnogim vodjem organizacij je ogromno pomenilo, da so lahko na daljavo spremljali, koliko časa so zaposleni delali za računalnikom, vendar tehnologija ponuja veliko več svobode, ki nikomur ne škodi - celo koristna je tako za zaposlene kot za podjetja. Omogoča namreč gradnjo novih organizacijskih kultur, ki bodo usmerjene v rezultate namesto v ure, porabljene za delo, pravi Nic Vasiliu, strokovnjak za nove oblike dela v Microsoftu.

Iz prve roke tako lahko pove, kako se je tehnologija razvila od običajnih sistemov za upravljanje e-pošte in dokumentov do platform za produktivnost in izkušnje zaposlenih, ki so prestopile meje oddelkov IT in so zdaj bistvene za vsakega vodjo podjetja. Nic bo na kongresu #loveHR Summit 2023 razkril, katera orodja kadrovske ekipe v prihodnje ne bodo več uspešna, že zdaj pa je jasno povedal, na katere sicer globoko zakoreninjene delovne navade bomo morali pozabiti.

Tehnologija je močno orodje za spodbujanje izmenjave znanja, omogočanje čezmejne komunikacije, gradnjo skupnosti in posledično rast zaposlenih.

Epidemije leta 2020 se ni dalo predvideti, podjetja so se morala tako rekoč čez noč prilagoditi novim oblikam dela. Kako ste vi takrat videli prihodnost dela? Zametke dela na daljavo smo vendarle že poznali.

Podjetja so nerada dovolila delo od doma. Nekateri menedžerji so menili, da so zaradi dela na daljavo ostali brez nadzora, poleg tega pa podjetja in organizacije niso niti predvideli kompleksnosti samega dela na daljavo. Ta namreč zahteva vrsto procesov, varnih dostopov in digitalnih orodij, vključenost in tako naprej. Na drugi strani pa se tudi zaposleni takrat še niso zavedali vseh prednosti, ki jim jih prinaša delo na daljavo.

Epidemija je čez noč dobesedno prisilila podjetja v nove oblike dela, četudi jim niso bila naklonjena. So pa na drugi strani imela srečo, da se je tehnologija bliskovito prilagodila njihovim novim potrebam. Mnogim vodjem organizacij je ogromno pomenilo, da so lahko na daljavo spremljali, koliko časa so zaposleni delali za računalnikom, vendar tehnologija ponuja veliko več svobode, ki nikomur ne škodi - celo koristna je tako za zaposlene kot za podjetja. Omogoča namreč gradnjo novih organizacijskih kultur, ki bodo usmerjene v rezultate namesto v ure, porabljene za delo, pravi Nic Vasiliu, strokovnjak za nove oblike dela v Microsoftu.  

Iz prve roke tako lahko pove, kako se je tehnologija razvila od običajnih sistemov za upravljanje e-pošte in dokumentov do platform za produktivnost in izkušnje zaposlenih, ki so prestopile meje oddelkov IT in so zdaj bistvene za vsakega vodjo podjetja. Nic bo na kongresu #loveHR Summit 2023 razkril, katerih orodij kadrovske ekipe v prihodnje ne bodo več uspešne, že zdaj pa je jasno povedal, na katere sicer globoko zakoreninjene delovne navade bomo morali pozabiti.