Epidemija je čez noč dobesedno prisilila podjetja v nove oblike dela, četudi jim niso bila naklonjena. So pa na drugi strani imela srečo, da se je tehnologija bliskovito prilagodila njihovim novim potrebam.

Nic Vasiliu

Epidemija je čez noč dobesedno prisilila podjetja v nove oblike dela, četudi jim niso bila naklonjena. So pa na drugi strani imela srečo, da se je tehnologija bliskovito prilagodila njihovim novim potrebam. Mnogim vodjem organizacij je ogromno pomenilo, da so lahko na daljavo spremljali, koliko časa so zaposleni delali za računalnikom, vendar tehnologija ponuja veliko več svobode, ki nikomur ne škodi - celo koristna je tako za zaposlene kot za podjetja. Omogoča namreč gradnjo novih organizacijskih kultur, ki bodo usmerjene v rezultate namesto v ure, porabljene za delo, pravi Nic Vasiliu, strokovnjak za nove oblike dela v Microsoftu.  

Iz prve roke tako lahko pove, kako se je tehnologija razvila od običajnih sistemov za upravljanje e-pošte in dokumentov do platform za produktivnost in izkušnje zaposlenih, ki so prestopile meje oddelkov IT in so zdaj bistvene za vsakega vodjo podjetja. Nic bo na kongresu #loveHR Summit 2023 razkril, katerih orodij kadrovske ekipe v prihodnje ne bodo več uspešne, že zdaj pa je jasno povedal, na katere sicer globoko zakoreninjene delovne navade bomo morali pozabiti.